Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag omschrijft prachtig de voor- én nadelen van interlands voor Ajax

Ajax hervatte de eredivisie zaterdagavond met een 0-2-zege in en tegen Heerenveen. Volgens Erik ten Hag was het de beste manier om na een interlandperiode weer snel in het juiste ritme te komen. De trainer ziet voordelen in interlands, maar de nadelen lijken zwaarder te wegen. De wijze waarop Ten Hag de zaken uiteenzette was mooi om naar te luisteren.

17 oktober 2021 - 06:14
Ten Hag 1200
Ten Hag benadrukte dat niet alleen de latino's overbelast worden. © Pro Shots

“Ik heb Nico Tagliafico en Antony nog niet gezien na de interlands,” ging de trainer in op de afwezigheid van een aantal Latijns-Amerikaanse internationals in Friesland. Lisandro Martínez stapte nog wel in de spelersbus, terwijl Edson Álvarez daar beleefd voor bedankte.

“Ik sprak Edson vanmorgen. Als hij mij had aangegeven dat hij kon spelen, dan was hij ook meegegaan naar Heerenveen. Dan had hij net als ‘Licha’ kunnen invallen. Hij gaf bij mij echter aan dat hij zich niet fit genoeg achtte voor speelminuten. Martínez was er wel klaar voor.”

Aanbevolen
Kudus moet van Ten Hag nu echt ‘die belangrijke stappen’ gaan zetten

Overigens leek het Ten Hag een tikje te storen dat het qua interlands louter om de latino’s leek te gaan. “Ook alle andere spelers bij ons speelden wedstrijden voor hun thuisland. Gelukkig was deze interlandperiode goed. Ze kwamen bijna allemaal met succeservaringen terug. Je ziet ze met een glimlach De Toekomst oplopen. Dat is prettig. Dat zie je dan meteen terug in het niveau tijdens de trainingen. Ik zag goede motivatie.”

Daarmee benoemt Ten Hag een positief punt van interlands en daarover kan iemand als Antony meepraten. Die leeft zijn droom als international van Brazilië. Op de vraag of het een voordeel is dat achterblijvers even rust kregen en dat niet al zijn internationals speeltijd kregen, reageerde de trainer met een interessante uiteenzetting. Daarbij verdeelde hij zijn selectie in groepen.

“Nee, ik denk niet dat dit een voordeel is. De spelers kunnen het beste maar gewoon in hun ritme blijven. Ik heb op dit moment te maken met drie groepen. Je hebt een groep internationals die alles speelt. Dat is op zich perfect, maar die spelers worden wél overbelast. Ze moeten immers in een hele korte periode drie interlands spelen.”

Aanbevolen
Ajax start spannende reeks topduels met zege in Heerenveen

“Dan heb ik nog een groep die international is, maar juist niet speelt. Die groep wordt ‘onderbelast’ en ook dát is vervelend. Vervolgens heb ik nog een kleine groep spelers die bij ons achterblijft. Deze jongens kun je dus ook niet goed belasten, want het ontbreekt aan weerstand op de training.”

Met de vele internationals uitgewaaierd over de aardbol, moest Ten Hag de afgelopen periode veel jonge talenten toevoegen aan zijn oefensessies. “We trainen dan met spelers die in niveau gewoon vele malen minder zijn. Voor veel spelers is deze interlandperiode een verloren periode. We moeten weer opnieuw opschakelen. Daarom is het fijn dat je hier in Heerenveen wint, want dan zit je meteen weer in het juiste ritme.”

Dat juiste ritme is ook keihard nodig, want met achtereenvolgens Borussia Dortmund (thuis), PSV (thuis), Heracles (uit) en wederom Dortmund (uit) staat er een loodzware én uitdagende reeks wedstrijden voor de deur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >