Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Remko

Shani Davis had in voorbereiding op de Olympische spelen ooit een foto van zijn grootste rivaal, Erben Wennemars, op zijn koelkast hangen. Maandenlang. Goeie tip voor Erling Braut Haaland misschien. Een foto van Remko Pasveer op een prominente plek in zijn huis zou hem kunnen motiveren. Of zou de kwelgeest hem alleen nog maar slechte nachten bezorgen?

20 oktober 2021 - 11:06
Pasveer 1200
Pasveer liet goede dingen zien, thuis tegen Dortmund! © Pro Shots

De Noor deed drie keer alles goed. Zijn tot in de puntjes verzorgde variatie op de Arjen Robben-trukendoos. Voor het potentiële dodelijke schot, wist hij de bal telkens in de magisch openende oceaan van ruimte te krijgen. Alle tijd om de keeper van dienst te verschalken. Maar wellicht had hij zijn huiswerk te goed gedaan. Wist hij dat Remko zo zijn tekortkomingen had.

Nee hoor, de oud Vitesse-keeper zette keer op keer niet alleen de gevaarlijkste spits van het moment op het verkeerde been. Hij nam gelijk even het hele stadion en tv-kijkend Nederland mee. Ik ben namelijk vast niet de enige die hem de afgelopen weken vele malen vervloekte. Sorry Remko.

Sorry Remko

Ik ben blij dat Ten Hag er wel verstand van heeft. In heel Europa heeft hij nu laten zien wat hij kan. Wie hij is. De keeper die in vele huiskamers in Dortmund en Oslo de vraag opwierp waarom hij met nummer 32 speelt. Een vraag waar vooral Haaland niet te lang bij stil moet staan.

Daley Blind was terecht de man van het potje. Hij bewees weer dat hij in dit waanzinnige team meer dan mee kan. Toch begreep ook de regie van het grote scherm, na het eindsignaal, waar het mooiste verhaal zat. Pasveers stralende hoofd kreeg de volle aandacht. Hij kreeg ook de innigste omhelzingen van zijn medespelers. Het is duidelijk dat in dit team iedereen elkaar flink omhoogtrekt.

Je zag het ook in het getik-tak-tok bij verschillende acties. Zelden zag ik een team zo een team zijn. Een organisch geheel waarin de communicatie als vanzelf verloopt. Het is dat Eyong Enoh al een tijdje niet meer speelt, ik zou er haast spiritueel van worden.

Als dit zo doorgaat zou het best eens kunnen dat ik voor het eerst van mijn leven een Ajax keepershirt aanschaf, met nummer 32. Ik ben ertoe in staat, maar weet me nog even te bedwingen. Afwachten hoe de kwelgeest van Haaland het tegen PSV doet. Hij hoeft alleen maar een foto van zijn eigen team op de koelkast te plakken. Met rivaliteit hoeft hij niet bezig te zijn. Dit Ajax zou juist de kwelgeest van heel Europa kunnen zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >