Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg wacht maandenlange revalidatie na heupoperatie

Een flinke tegenvaller voor Maarten Stekelenburg en trainer Erik ten Hag. De 39-jarige doelman moet aan zijn heup geopereerd worden om van zijn aanhoudende liesklachten af te komen. Door de maandenlange revalidatie die daarvoor staat, komt de ervaren goalie dit seizoen niet meer in actie.

06 oktober 2021 - 17:40
Steek Nieuw 1200
Stekelenburg komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. © Pro Shots

Stekelenburg stond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 29 augustus voor het laatst onder de lat. In de Champions League en de daaropvolgende eredivisiewedstrijden was Remko Pasveer vervolgens zijn logische vervanger. Het bleef even stil met nieuws rondom het herstel van Stekelenburg, maar woensdag volgde uitsluitsel en dat bleek niet positief.

“Ik ga van het ene uiterste naar het andere,” reageert Stekelenburg op de website van Ajax. “Toen ik in 2020 terugkwam bij Ajax had ik niet kunnen vermoeden dat ik hier als basisdoelman de dubbel zou winnen. Ik had ook niet verwacht dat ik vervolgens met Oranje op het EK op doel zou staan. Ik stopte daarna als international om me volledig op Ajax te kunnen richten. Nu zit opeens mijn seizoen erop door deze blessure, daar baal ik vreselijk van.”

Aanbevolen
Balen! Sowieso geen uitsupporters bij Besiktas - Ajax...

Met de ervaren Pasveer en de nog jonge Jay Gorter heeft Erik ten Hag de beschikking over twee keepers die Stekelenburg in het vervolg van het seizoen kunnen vervangen. Door het wegvallen van de huidige eerste doelman wordt de situatie rondom Andre Onana ineens nog actueler.

De goalie uit Kameroen, die er met Ajax niet uitkwam om zijn contract te verlengen, mag vanaf 4 november weer uitkomen in officiële duels. De vraag is voor welke doelman Ten Hag vanaf dat moment zal kiezen.

Voor Stekelenburg is het in ieder geval einde seizoen en gezien zijn leeftijd en aflopende contract, is het nog maar de vraag of we hem nog terug zien onder de lat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >