Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Spookhuis Ajax

Halloween mag dan wel een Amerikaanse traditie zijn, maar ook in Nederland worden we tegenwoordig doodgegooid met pompoenen, enge verkleedfeestjes en horrorfilms. Op de redactie van Ajax Life dwalen de gedachten daarom steeds vaker af. Hoe zou een spookhuis van Ajax eruitzien?

31 oktober 2021 - 10:58
Spookhuisajax800
Het spookhuis van Ajax is zo eng dat je niet eens durft te kijken. © De Brouwer

Laten we bij de ingang beginnen. Dat is wel zo logisch. Je kaartje koop je bij de stadionkassa, ergens rondom een verlaten Johan Cruijff Arena. Er staat een grillige wind, het komt met bakken uit de lucht en het dondert en bliksemt. Bogarde is de man die je vanaf het donkere loket verder helpt. Tenminste, als je voor die tijd nog niet uit angst bent weggerend. 

Met trillende beentjes word je door Boogie Man begeleid naar de karretjes. Omkeren is nu geen optie meer. Doe je dat wel, dan trakteert Bogarde je op een onverwachte oortik. Serieus, dat wil je niet meemaken. Voordat de wagentjes het spookhuis binnenrijden, moet je verplicht door het ticketsysteem van Ajax. Lange wachtrijen, en zo. Brrrr…

Na twee uur wachten en zes keer uit het karretje te zijn gegooid, gaan de deuren eindelijk open. Of nou ja, deuren… We kunnen het beter de opengesperde mond van Jeroen Verhoeven noemen. Je knijpt je ogen dicht, bang voor wat er staat te gebeuren. Onana bied je nog een kalmeringstabletje aan, maar die sla je vriendelijk af. Je weet maar nooit.

Je hoort gegil uit het spookhuis van FC Utrecht komen, waar louter de meters buitenspelgoal van Wamberto wordt herhaald.

Terwijl Martínez met een bijl achter je karretje komt aangerend en je de vliegende scharen van Zlatan moet ontwijken, rij je langs de doodskist van Suárez. Zijn vampiertanden zitten nog onder het bloed van Bakkal. Ondertussen hoor je de schorre stem van Ten Hag uit de speakers komen. “Hé, je moet bang zijn. Gewoon doen!” Doodeng. 

Met klamme handjes kom je aan bij het volgende deel. Je spot Pasveer met een knot vol spinnenwebben, Van Halst met een bebloede tulband en een weerwolf-variant van Brokamp. Dan duiken plots Lucas Moura, Dirk Kuyt en Michiel Kramer voor je op. De rillingen lopen over je rug. Je rijdt ze overigens wel plat. Dat is een prettig idee. 

Ook de oude Lucky is pure horror. De mascotte staat stokstijf stil. Alleen de ogen van de lynx volgen het karretje. Het is in deze fase eigenlijk al een wonder dat je nog niet bent flauwgevallen van de angst. Je hoort gegil uit het spookhuis van FC Utrecht komen, waar louter de meters buitenspelgoal van Wamberto wordt herhaald.

Op het moment dat je eigenlijk niet meer verder durft, komt de uitgang in zicht. Daar staat een olijke Schuurs je op te wachten. Je wordt gerustgesteld door de verdediger. Voor Perrrr kun je immers niet bang zijn. Als alle angst eindelijk is ingedaald, gooit Schuurs nog wel even meedogenloos een vlaai in je bakkes.

Happy Halloween!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >