Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Laat je niet oplichten met dubieuze verkoop voor Ajax - Dortmund!

Leden van SV Ajax kochten woensdag de laatste kaarten (ongeveer 3000) voor de Champions League-kraker Ajax - Dortmund. Daarna hing de club het bordje ‘uitverkocht’ aan de stadionpoort. Zij die misgrepen, speuren nu mogelijk naar kaartjes elders op internet. Dat raden we af.

13 oktober 2021 - 15:04
Zwarthandel 1200
Bescherm jezelf en koop geen kaarten via de zwarte markt. © Ajax Life

Voor leden van SV Ajax mochten kopen, kwamen houders van een seizoenkaart al aan de beurt. Zij mochten ook kaarten bijkopen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen misbruik maken van het hebben van een kaartje door deze op Marktplaats aan te bieden. Toch gebeurt dit wel. Helaas. We zien veel screenshots van gesprekken met deze verkopers, die voor zichzelf verantwoorden dat ze deze kaarten voor 400 euro of (veel) meer aanbieden.

Ook zijn er verschillende ticketbureaus/-platformen, zoals Viagogo en Ticketswap, waar kaarten aangeboden worden. De prijs van deze kaarten ligt, net als die via Marktplaats, een stuk hoger dan de prijzen die Ajax tijdens de eigen verkoop vroeg. Daarbij is het zelfs de vraag of kopers niet worden opgelicht, dus pas op!!

Het betreurt Supportersvereniging Ajax dat sommige mensen over de rug van Ajacieden geld willen verdienen door een kaartje te scoren en vervolgens voor een veelvoud aan te bieden op Marktplaats. Doorverkoop is ook Ajax een doorn in het oog en bovendien niet toegestaan.

Ajax waarschuwt niet alleen, maar pakt ook echt door. © Ajax Images
Aanbevolen
Ajax meldt 21 mensen aan voor stadionverbod wegens zwarthandel

De club benadrukt desgevraagd dat zwarthandel strafbaar is. En als iets strafbaar is, wordt actie ondernomen. Vraag dit maar na bij mensen die eerder kaartjes op Marktplaats zetten, maar nu een stadionverbod hebben en niet meer welkom zijn. Ook een boete van 450 euro valt op de deurmat. De voorbeelden zijn legio en dat is serieus geen grap.

We zag het in de jaren voor de Coronacrisis helaas veel te vaak: Ajaxsupporters die een kaartje kopen en dan meteen en voor extreem hoge prijzen doorverkopen via Marktplaats. Onder het mom dat ‘ze toch plots niet kunnen’. Deze mensen moeten even goed nadenken of ze wel een echte Ajacied zijn...

Bescherm echter vooral jezelf. Koop geen kaartje via de zwarte markt, want de kans is aanwezig dat het kaartje wordt geblokkeerd of dat je simpelweg wordt genaaid. Ook hiervan zijn ons genoeg voorbeelden bekend. Wie met een tweedehands kaartje naar het stadion komt, loopt een zeer groot risico bij de ingang te worden geweigerd. Daar sta je dan met je veel te dure kaartje.

Doe het jezelf niet aan.

Aanbevolen
Win kaarten voor kraker Ajax - PSV!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >