Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax meldt 21 mensen aan voor stadionverbod wegens zwarthandel

Kijk eens aan, Ajax heeft 21 mensen aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod. Aanleiding is een onderzoek door de club naar zwarthandel, waarin werd gekeken naar wedstrijdkaarten die via afwijkende websites werden doorverkocht.

15 maart 2019 - 13:34
zwarthandel-1200
Ajax waarschuwt niet alleen, maar pakt ook echt door. © Ajax Images

De betrokken personen verkochten hun kaartjes voor een aanzienlijk hogere prijs door, via websites zoals Viagogo en Marktplaats en vervalsten de tickets in sommige gevallen om er nog meer geld aan te kunnen verdienen.

Het is een doorn in het oog van de club, maar natuurlijk ook van veel supporters die door dit soort lui naast een kaartje grijpen of er veel, maar dan ook veel te veel geld voor betalen. Het is goed te lezen dat Ajax ook echt doorpakt met het onderzoeken en aanpakken van zwarthandel.

Volgens Ajax ging het in totaal om 513 kaarten voor de resterende wedstrijden in dit seizoen. Met deze zwarthandel was een bedrag van ruim 72.000 euro gemoeid. Al deze kaarten zijn als gevolg van het onderzoek geblokkeerd.

Dit is ook precies de reden waarom we mensen zo regelmatig afraden om kaarten te kopen via schimmige handel. De kans dat jouw te dure kaartje wordt geblokkeerd is gewoon aanwezig en dan sta je ook nog eens voor een dichte stadionpoort.

Daarnaast heeft Ajax de KNVB gevraagd om de betreffende zwarthandelaars een landelijk stadionverbod op te leggen, voor de duur van 18 maanden.

Wij roepen supporters samen met Ajax op om louter kaarten te kopen via het officiële verkoopkanaal op de clubsite. Hiermee voorkomen Ajacieden dat ze te veel betalen voor kaarten of dat hen de toegang tot het stadion wordt geweigerd.

Ajax stelt ook de komende periode onderzoek te blijven doen naar zwarthandel en straft iedereen die zich hier schuldig aan maakt. Dat is met het oog op de kaartverkoop voor Ajax - Juventus iets om goed rekening mee te houden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >