Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - PSV

Het kan zomaar eens een heerlijk weekje worden. Met de nadruk op ‘kan’, want om dat heerlijke weekje te realiseren, moet PSV wel eerst worden verslagen. En we weten dat dit echt niet zo gemakkelijk gaat. Hier in ieder geval drie dingen die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

23 oktober 2021 - 12:22
Driedingenajapsv800
Ajax heeft nog wat recht te zetten tegen PSV. © Pro Shots

Blessures bij sterkhouders van PSV
Het voelt alweer langer geleden, maar er zijn slechts drie maanden verstreken sinds Ajax in eigen huis een pak slaag kreeg van PSV (0-4). De strijd om de Johan Cruijffschaal ging verloren, maar inmiddels ziet de wereld er heel anders uit. Ajax is beter in vorm. Heel veel beter zelfs. En dit alles terwijl de Eindhovenaren juist de omgekeerde weg lijken te bewandelen.

Toen Ajax en PSV het in augustus tegen elkaar opnamen, bleken vooral Cody Gakpo en Noni Madueke twee grote plaaggeesten voor de Amsterdamse defensie. We zijn stiekem best een beetje opgelucht om te horen dat dit duo er tijdens de aanstaande confrontatie niet bij is. Het tweetal viel geblesseerd uit tijdens het Europa League-duel met AS Monaco (1-2).

Waar PSV twee sterkhouders mist, daar werkt Ajax met een zo goed als fitte selectie toe naar de topper. Tuurlijk, er waren na Borussia Dortmund-thuis wat pijntjes, maar niks om ons zorgen over te maken. We zijn dan ook reuze benieuwd of Erik ten Hag voor dezelfde elf namen kiest als tegen de Duitsers.

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke gladiatoren laat jij de strijd aangaan met PSV?

Clubs kennen geen geheimen voor elkaar
Op een of andere manier heeft Ajax het altijd lastig tegen PSV. Het spelletje van de lampenclub ligt de Ajacieden gewoon niet zo. Of een tactische meesterzet van Ten Hag daar verandering in kan brengen? De trainer denkt van niet. De twee clubs kennen elkaar immers door en door. Dan is het lastig om nog te verrassen.

“We kennen PSV heel erg goed, andersom kennen zij ons heel goed,” aldus Ten Hag tijdens de voorbeschouwende persbabbel. “We hebben veel tegen elkaar gespeeld de afgelopen periode. In de KNVB-beker, de Johan Cruijffschaal en de eredivisie. We hebben dus niet zoveel geheimen meer voor elkaar.”

Aanbevolen
Ten Hag vol vuur richting PSV-thuis: ‘Zondag is payback time!’

Schmidt wil niet klagen over minder rust
Terwijl de Ajacieden doordeweeks een droomavond tegen Dortmund beleefden, moest PSV een late nederlaag tegen AS Monaco slikken. Mentaal zit Ajax er dus wat lekkerder in richting zondag, maar ook fysiek heeft de koploper een streepje voor. Ajax heeft in aanloop naar de topper vier dagen rust, terwijl PSV twee dagen krijgt om bij te komen.

We verwachten echt geen opgebrande Eindhovenaren in Amsterdam, maar een klein voordeeltje is het natuurlijk wel. Roger Schmidt wil er echter niet te veel over klagen. “We spelen tegen Ajax, wat een van de meest veeleisende wedstrijden in deze competitie is. En ook nog uit. Natuurlijk wil je je dan op de best mogelijke manier voorbereiden, maar is er weinig tijd. Het is zoals het is.” 

Ongeacht de stand op de ranglijst, het aantal dagen rust en de resultaten in Europees verband: een topper is een topper. Op die momenten wil je altijd het beste in jezelf naar boven halen. Dat geldt voor Ajax, maar ook voor PSV. Enne… we hebben daarnaast nog wat recht te zetten. Of om Ten Hag zijn woorden te gebruiken: ‘Het is payback time’.

Ajax en PSV trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Serdar Gözübüyük, terwijl Jeroen Manschot de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Ajax komt met tijdelijke oplossing voor problemen in toegangsapp

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >