Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vol vuur richting PSV-thuis: ‘Zondag is payback time!’

Erik ten Hag hield het tijdens zijn voorbeschouwing op Ajax - PSV tot aan het laatste moment rustig, maar sloot toch vol vuur af. Hij sprak over ‘payback time’. Zijn spelers hebben nog een appeltje met de Eindhovenaren te schillen na het met 0-4-verloren duel om de Johan Cruijffschaal.

22 oktober 2021 - 14:36
Ten Hag 1200 (1)
Ten Hag stelt zijn ploeg richting PSV-thuis niet op scherp te hoeven zetten. © Pro Shots

De trainer wilde het duel om de verloren JC-schaal niet vergelijken met de confrontatie van zondag, maar op onze vraag hoe zijn spelers in de wedstrijd zitten, kwam een vurig antwoord. “We willen niet verliezen. We hebben er zelfs een pesthekel aan om te verliezen. Dus zondag is payback time.”

Het waren Ten Hags laatste woorden van de persconferentie in aanloop naar de kraker op zondag. Mooie afsluiter en natuurlijk zijn er revanchegevoelens bij de Ajacieden die er begin dit seizoen vrij hard afgingen tegen PSV. Orde op zaken stellen en een belangrijke driepunter pakken zijn het devies.

Aanbevolen
Piebe-Guido bedankt!

“Ik ben blij met zondag,” stelde Ten Hag dan ook. Er is simpelweg geen ruimte om te lang te genieten van de sprankelende zege op Borussia Dortmund (4-0). Zeker met PSV voor de poort van de Johan Cruijff Arena kun je niet te lang blijven hangen in euforie. “Het is een grote wedstrijd en de boel staat op scherp. Of ik ze op scherp moet zetten? Ik mag hopen van niet,” sprak Ten Hag.

“Deze groep maakte al het een en ander mee. Ze kunnen omgaan met de hooggespannen verwachtingen. Ik heb de beschikking over ervaren jongens. Zij kunnen de rest op scherp zetten en houden, als dat nodig is. De correctie komt uit de groep en mocht het toch nodig zijn, dan grijp ik in.”

Ten Hag kan tegen de Lampenclub beschikken over een fitte selectie. De trainer sprak over wat kleine klachtjes hier en daar, maar niks ernstigs. “De verhoudingen aan het begin van het seizoen waren duidelijk, maar dit wordt een ander duel. We hebben er zin in en moeten zondag goed zijn. Het kan een fantastische week voor ons worden en dat hebben we helemaal zelf in de hand. We zijn voor niemand bang, maar hebben voor iedereen respect.”

Aanbevolen
Ajax komt met tijdelijke oplossing voor problemen in toegangsapp

Vanuit Eindhoven kwam het nieuws dat Noni Madueke de confrontatie met Ajax niet gaat halen en ook dat Cody Gakpo niet okselfris is. Het maakt niet dat Ten Hag het duel anders benadert. “PSV kan dit soort zaken prima opvangen. Ik weet zeker dat ze zondag een strijdbaar en goed elftal op de been brengen. We kennen PSV heel erg goed en zij ons ook. We hebben niet zo veel geheimen voor elkaar, denk ik.”

“De manier waarop wij voetballen, dat komt PSV doorgaans wel goed uit,” vervolgde Ten Hag. “Maar we gaan ons spel niet veranderen. Tijdens het duel om de Johan Cruijffschaal hielden we de bal niet in de ploeg, na het veroveren ervan. Dat moet nu wel goed gebeuren.”

Serdar Gözübüyük is zondag de arbiter van dienst. Hij fluit het duel stipt om 16.45 uur in gang. Dan is het dus payback time.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >