Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Piebe-Guido bedankt!

Ken je het fenomeen ‘oorwurm’? Het is een melodie, of een stukje daarvan, die in het hoofd blijft hangen. Na de galazege van Ajax op Borussia Dortmund zorgde ene Piebe-Guido op Twitter dat ik nu al een paar dagen losga op zijn liedje. Ik krijg het simpelweg niet uit mijn hoofd. Ik neurie het de godganse dag.

22 oktober 2021 - 10:59
Blog 1200
Hoe zou het liedje van Piebe klinken op de tribunes...? © Pro Shots

Dus bedankt Piebe-Guido van den Berg op Twitter, ook namens mijn vriendin! Jij was het met een stukje fantastische timing. Jij zorgde ervoor dat ik niks anders meer hoor in mijn hoofd dan: “AN-TO-NY, MAZ-RA-OUI, DA-RA-MY, JURRIEN TIM-BER, ÁL-VA-REZ, GRA-VEN-BERCH, STE-VIE B, REM-KO PAS-VEERRR!!”

De armgebaren maak ik er nog nét niet bij. Hoewel, soms zelfs ook. Je komt uit Rotterdam Piebe, maar kennelijk genoot je zo van Ajax dat je er een zomerhit uit 2004 bij pakte om daar vervolgens volledig op los te gaan. Het vreselijke Dragostea din tei van Dan Bālan is een echte oorwurm. Eentje waarvan je niet wilt dat-ie in je kop blijft hangen.

Bedankt voor de luchtige vrolijkheid in mijn hoofd

Maar Piebe, jij gaf er een draai aan en maakte het per direct voor mij dé Ajax herfsthit van 2021. Ik vond het mooi om te zien dat veel mensen blij werden van jouw spontane enthousiasme. Er zijn altijd haters en figuren die dan lelijk doen, maar trek je er niks van aan. Lekker jezelf zijn. Waren maar meer mensen zo.

Maar goed, bedankt dus voor de luchtige vrolijkheid in mijn hoofd. Ik neurie je liedje tijdens het wakker worden, het douchen, het ontbijten, het autorijden, het tikken van dit blogje en het wachten bij de koffieautomaat. Eigenlijk bij alles wat ik de laatste dagen doe. Of nou ja, eh, bijna alles.

Het lijkt mij werkelijk hilarisch als de Johan Cruijff Arena je vrolijke liedje zondag omarmt tijdens PSV-thuis. Er zijn gekkere dingen gebeurd. Ik doe dan sowieso luidkeels mee.

“AN-TO-NY, MAZ-RA-OUI, DA-RA-MY, JURRIEN TIM-BER, ÁL-VA-REZ, GRA-VEN-BERCH, STE-VIE B, REM-KO PAS-VEERRR!!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >