Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Duel met AZ brengt Neres met sprongen vooruit’

David Neres stond tijdens het KNVB-bekerduel met AZ (0-1) eindelijk weer vanaf het begin binnen de lijnen. Bij de ‘reserveploeg’ zogezegd. Hij mocht de eerste helft meedoen en heeft volgens Erik ten Hag 45 uiterst belangrijke minuten in de benen.

22 januari 2021 - 09:01
Neres 1200
Niet alles lukte gelijk, maar dit is wel een vertrouwd beeld! © Pro Shots

Ajax dropte in aanloop naar het bekertreffen met AZ een foto op socials, waarop Antony en Neres te zien waren. Er werd gehint op ‘samba op de flanken’, precies zoals veel supporters dat zo graag hopen te zien. Er is nog maar weinig sprake van geweest.

Hoe vaak stonden de twee Brazilianen dit seizoen samen binnen de lijnen? Drie keer een deel van een wedstrijd? Meer toch niet? En als het al gebeurde, hoe fit was Neres toen? En zelfs als Neres topfit is, dan moet nog maar blijken of het tweetal aan de samba kan.

Ga maar na: Ten Hag zal Dusan Tadic niet snel weghalen vanaf de linkerflank, terwijl Antony het goed doet op rechts. Dus zelfs als Neres helemaal fit is, dan is de vraag hoe zijn trainer hem gaat gebruiken. Hij heeft de aanvaller ook wel eens achter de spits gepositioneerd.

Maar goed, dat is ‘zorg’ voor later. Het duel met AZ was belangrijk voor de aanvaller, die zo veel blessureleed kende. Ten Hag benadrukte het met grote woorden bij ESPN. “Het was zijn eerste wedstrijd. Hij heeft maar één week getraind en daarvoor vier à vijf weken niet. Hij is er nog niet, maar dit heeft hij nodig. Het was een hele vruchtbare avond.”

“Ik gaf Neres deze wedstrijd omdat ik weet dat we hem in het gevolg keihard nodig hebben. Deze wedstrijd brengt hem met sprongen vooruit. Een fitte Neres is een gevaar voor iedere tegenstander.”

De coach heeft natuurlijk gelijk. Het tempo waarin Ajax zijn wedstrijden afwerkt, is moordend. De breedste van de selectie is in deze fase superbelangrijk en dus is het fijn dat de 23-jarige Neres de terugweg weer heeft gevonden.

Ten Hag: “Het was een heel goede avond voor ons in Alkmaar. Je bent een ronde verder en we hebben spelers weer in een wedstrijd gebracht. Ik verwacht een impuls in de frisheid van het elftal.”

Frisheid is precies wat Ajax de komende weken nodig heeft. En met een gretige Neres op de bank groeit ook de concurrentiestrijd. Dat is altijd mooi.

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >