Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag deelt complimenten uit aan de hele kleedkamer

Het kostte Ajax slechts negentig minuten om in de breedte flink te groeien. Misschien wel tegen de verwachtingen in won een B-ploeg terecht van AZ. En ook al was het maar een KNVB-bekerpotje, het voelt direct alsof de opties voor Erik ten Hag zijn toegenomen. Is dat dan de echte winst?

21 januari 2021 - 16:04
Hagazbekercar
Heeft Ten Hag er na AZ-uit ineens opties bij? © Pro Shots

“We hebben een heel goede bank,” vertelde Ten Hag voor de aftrap. Zijn vertrouwen in de wissels werd beloond, want met acht nieuwe gezichten binnen de lijnen leverden de Ajacieden een zeer hoopvolle wedstrijd af. We benadrukken de status van hoopvol, want niet alles ging goed.

Het is niet zo dat Ajaxsupporters in opstand kwamen bij het vernemen van de (vermoedelijke) opstelling, maar laten we het erop houden dat de messen werden geslepen. Uitschakeling werd geaccepteerd, Ten Hag verantwoordelijk gehouden en ga zo maar door.

Grote kans inderdaad dat #tenhagout vandaag een trending topic was geweest als het op een kansloos verhaal was uitgedraaid. In plaats daarvan vertellen de peilingen ons daags na de 0-1 dat spelers als Edson Álvarez en Lisandro Martínez – mits goed gebruikt – kandidaat zijn voor de basis.

“Ik heb vertrouwen in mijn selectie. Je brengt spelers verder als je ze laat spelen, maar het was ook noodzaak. Een aantal jongens zat er finaal doorheen in de eindfase van de klassieker. We hebben een zware eerste week gehad, met zware tegenstanders, hoge intensiteit en het slechtste schema,” verklaarde Ten Hag zijn keuzes naderhand.

Wisselspelers en jonkies als Devyne Rensch opereerden volgens het beste scenario. In de tweede helft zelfs beter dan tijdens de eerste 45 minuten, luidde het verrassende oordeel van Ten Hag. “We kunnen beter aan de bal, maar in het verdedigen, in het pressen, hebben we het uitstekend gedaan en ook een aantal kansen gecreëerd. We hielden AZ ver van de goal. Dat is een uitstekende prestatie.”

“Ik vond ons in de tweede helft nog beter pressen dan in de eerste helft. Organisatorisch gezien. De eerste helft was ook niet slecht, maar het kan beter aan de bal. Alles bij elkaar en ook gezien de omstandigheden... We hebben drie keer paal en lat geraakt, diverse keren één-op-één gestaan en relatief weinig kansen tegen toegestaan. Dan heb je een goede wedstrijd gespeeld.”

Kortom, een lekker avondje? “Als je dit tegen een Nederlandse topploeg met andere spelers kunt brengen, is dat een compliment voor de hele selectie. We hebben spelers in wedstrijden gebracht plus anderen rust kunnen geven. Daarom verwacht ik een impuls voor de frisheid van het elftal.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >