Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus en Mazraoui gespot tijdens eerste Ajaxtraining van 2021

Gelukkig hoeven we dit keer amper af te tellen voordat de bal weer gaat rollen. Ajax neemt het zondag op tegen PSV en veel liever nog dan aftellen willen we turven. Gezichtjes. Van spelers die terugkeren uit de ziekenboeg. We spotten in ieder geval alvast Mohammed Kudus en Noussair Mazraoui.

04 januari 2021 - 16:06
Wiewelnietcar
Mazraoui is terug. En Neres, tsja... Waar is hij? © Pro Shots

Ajax had het lastig tijdens de laatste serie wedstrijden voor de winterstop en tijdens een seizoen is er altijd wel eventjes een fase waarin de tanden op elkaar moeten, dus in die zin was is het fijn om tijdens de feestdagen eventjes de batterij te kunnen opladen.

De selectie werkt vanaf maandag toe naar de topper in de Johan Cruijff Arena en dat deed het in aanwezigheid van Kudus en Mazraoui. Willem II-uit (1-1) kwam voor Kudus helaas nog niet te vroeg om terug te keren en dus hadden we al wel op zijn aanwezigheid gerekend.

Mazraoui zagen we een klein maandje geleden, rondom de thuiswedstrijd tegen Atalanta (0-1), voor het laatst en het werd dus wel weer een keertje tijd dat hij zijn gezicht liet zien. Wij weten niet beter of de rechtsachter moet speelkaar zijn voor zondag. Hij schuwde de duels zo te zien niet.

We hebben nog geen foto's gezien van Brian Brobbey, David Neres en Lassina Traoré. Rondom de spitsen is nooit precies gedeeld wat eraan scheelt. Brobbey verdween tijdens Ajax - Atalanta met hoofdpijn van het veld en Traoré kon voor die wedstrijd al niet worden klaargestoomd. Hoe dit tweetal ervoor staat, is ons niet bekend.

En zoals gezegd is er ook (nog) geen foto gedeeld van Neres. We weten dat de aanvaller richting Brazilië was afgereisd, dus wie weet heeft het daarmee te maken. Maar het is natuurlijk ook geen geheim dat Neres kampte met fysiek ongemak. Ook die diagnose is nooit echt duidelijk geworden.

Er is nog een dag of zes te gaan tot Ajax - PSV en wie weet verschuiven er nog wat panelen. Erik ten Hag heeft dus wel al iets meer opties, maar om nu te zeggen dat hij qua spelersmateriaal lekker ruim zijn jasje zit? Nee, nog niet... De aanwezigheid van Jurriën Timber helpt trouwens wel.

Overigens trainde Kristian Hlynsson voor de tweede keer met het eerste elftal mee. Grote kans dat je nog nooit van Hlynsson hebt gehoord, maar dat geeft niets. De IJslander is nog maar zestien jaar jong.

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >