Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax zet tegenvallende reeks voort in 2021 met nederlaag in Oss

Ook in het nieuwe jaar is het Jong Ajax niet gelukt om een driepunter te scoren. Op bezoek bij TOP Oss werd de tegenvallende reeks van zes wedstrijden zonder winst voortgezet met een nipte nederlaag (0-1).

06 januari 2021 - 10:22
Topjaj800 (1)
De jonge Fitz-Jim liet met vlagen best leuke dingen zien. © Pro Shots

Het verhaal van Jong Ajax dit seizoen is inmiddels wel bekend: de ploeg van Mitchell van der Gaag heeft het lastig in de Keuken Kampioen Divisie. Het talententeam kampt met veel blessures, ziet de meer ervaren jongens aansluiten bij het eerste elftal en zo blijft er onderaan de streep een piepjonge ploeg over. 

Ook in Oss trad Jong Ajax aan met een redelijk geïmproviseerde ploeg. Zo maakte Kian Fitz-Jim (17) zijn debuut in de basis, terwijl Max de Waal als gelegenheidsspits in de punt van de aanval stond. Diezelfde De Waal had de beloften al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen zetten, ware het niet dat zijn schot net op tijd werd geblokt. 

Jong Ajax liet vervolgens zien over prima voetballende kwaliteiten te beschikken, maar de grootste kansen waren toch echt voor de thuisploeg. Nadat er al eerder een corner ternauwernood werd weggewerkt, was het in de herhaling wel raak via het hoofd van Jan Lammers. 

TOP hield de deur achterin vervolgens goed gesloten en de talenten wisten maar moeilijk een opening te vinden. Als de jonge ploeg door de stugge verdediging heen wist te voetballen, was het wel gelijk gevaarlijk. Zo kregen De Waal, Jaymillo Pinas en Donny Warmerdam kansen op de gelijkmaker, maar vonden zij allen de handen van keeper Bo Geens. 

Naast het debuut van Gibson Yah en wat kleine kansjes over en weer gebeurde er niet veel meer, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een nipte 1-0-nederlaag.

Zaterdagmiddag mag Jong Ajax opnieuw proberen om de eerste driepunter van het nieuwe jaar te scoren. Dan treedt de ploeg om 14.00 uur in eigen huis aan tegen Helmond Sport.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >