Nieuws

Jong Ajax zet in Eindhoven leeftijdsgenoten van PSV opzij

Jong Ajax en Jong PSV bungelen al het hele seizoen in het rechterrijtje, maar desondanks is het altijd leuk om te zien hoe de twee talentenploegen zich tot elkaar verhouden. Vrijdagavond stonden de beloftenteams tegenover elkaar op De Herdgang en Jong Ajax trok aan het langste eind (1-2).

29 januari 2021 - 20:39
Jpsjaj800
Traoré deed in Eindhoven een helftje mee. © Pro Shots

Lassina Traoré maakte wederom minuten bij Jong Ajax. De van een blessure teruggekeerde spits speelde tegen Go Ahead Eagles (0-2) al een helftje mee en werd ook in Eindhoven na 45 minuten naar de kant gehaald. Traoré had de talenten in de eerste helft zomaar op voorsprong kunnen schieten, ware het niet dat de Burkinees volledig over de bal heen maaide.

Overigens was de kans van Traoré niet de eerste van de wedstrijd, want Victor Jensen zag zijn snoeiharde schot even eerder al tegen de lat uiteenspatten. Bij de tweede poging van de Deen was het wel raak, nadat hij een uitstekende aanval van dichtbij afrondde.

Wat minder uitstekend was de tackle van Naci Ünüvar. De aanvaller – die de laatste weken kwakkelde met zijn fitheid – werd aangemoedigd om fanatiek druk te zetten, maar was daar iets té fanatiek in. Met een gemene tackle als resultaat… Het is niet de eerste keer dat Ünüvar zoiets doet en dat is zonde, want we weten dat hij ook heel fraaie dingen op het veld kan laten zien.

Hoewel Jong Ajax na de thee best aardige dingen liet zien, bleef het met vlagen ook behoorlijk slordig. Zo slordig zelfs dat de leeftijdsgenoten van PSV meermaals de kans kregen om op gelijke hoogte te komen. Halverwege de eerste helft kreeg de lampenclub dan ook wat het verdiende: 1-1.

Lang konden de Eindhovenaren niet van de gelijkmaker genieten, want enkele minuten later lag de bal alweer aan de andere kant in het netje. Uitgerekend de speler die eigenlijk al niet meer op het veld had mogen staan, was alert op een rebound. Ünüvar werd direct na zijn doelpunt alsnog naar de kant gehaald en was zo met zijn laatste balcontact toch nog belangrijk.

Door de overwinning in Eindhoven klimt Jong Ajax weer wat op de ranglijst. De ploeg van Mitchell van der Gaag staat momenteel op de tiende plaats. Maandag 8 februari komt koploper sc Cambuur op bezoek.