Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Heerlijke maand voor de boeg!

Eindelijk staan de topper tegen PSV, de klassieker en wedstrijden tegen AZ op het programma. De potjes die je als supporter als eerste omcirkelt in je agenda. Wedstrijden waar je spelers als het goed is niet voor hoeft te motiveren en supporters al helemaal niet, want die zijn altijd gemotiveerd.

05 januari 2021 - 18:01
Heerlijkemaandcar
Positief denken en hopelijk veel juichen! © Pro Shots

Persoonlijk kijk ik vooral uit naar de wedstrijd van het jaar tegen Feyenoord. Voor het eerst in 31 jaar moet ik de klassieker thuis vanaf de bank bekijken. Niet eerder heb ik er eentje moeten missen. Vakantie werd strategisch gepland, ziekte ontkend, verjaardagen afgezegd... alles om erbij te zijn! Het is nu in coronatijd helaas niet anders. We moeten ons er bij neerleggen dat het bezoeken van deze wedstrijd niet mogelijk is.

De kritieken op onze club waren de laatste weken niet van de lucht. Als je alles mag geloven, speelt Ajax betonvoetbal en staat het zo ongeveer in het rechterrijtje. Niets is minder waar, want nadat wij vorig seizoen eerste waren geworden in een afgebroken competitie eindigden we 2020 op dezelfde plek. Als winterkampioen dus.

Ook in het KNVB-bekertoernooi ging ons aller Ajax door, na een knotsgekke wedstrijd (5-4) tegen FC Utrecht en Europees overwintert de club voor het derde seizoen op rij. Verdeeld over 14 wedstrijden wisten de mannen van Erik ten Hag maar liefst 52 doelpunten te maken. Het was wel eens minder rond de jaarwisseling... maar blijkbaar zijn de magere jaren snel vergeten.

Als je alles mag geloven, speelt Ajax betonvoetbal en staat het zo ongeveer in het rechterrijtje

Ondanks die mooie cijfers is er dus veel kritiek op de trainer, spelers en beleidskeuzes die met name op de transfermarkt worden gemaakt. Begrijp mij niet verkeerd: iedereen mag altijd, te allen tijde, kritiek hebben op onze club, spelers en trainer. Dat heb ik ook. Het lijkt mij echter niet meer dan billijk om pas na het seizoen af te rekenen.

Zeker als je club op pole-position staat bij de herstart van de competitie en er maar één duidelijk doel is: kampioen worden, want dat MOET! Uiteraard kan er veel beter, maar er zijn in mijn ogen twee soorten mensen: positieve en negatieve denkers. Ik behoor tot die eerste categorie. En dan is juist een maand waarin wij spelen tegen PSV, Feyenoord en AZ er eentje waarop ik mij verheug en positief over denk. Positief denken is in deze tijden überhaupt van belang.

Je kunt de komende maand natuurlijk met angst en beven tegemoet zien, maar je kunt ook denken: wij zijn Ajax, wij zijn de beste! En wij gaan die andere clubs deze maand een flinke tik uitdelen. Dat is dan ook wat ik denk en ik ga er vanuit dat onze club eind januari nog steeds op die felbegeerde eerste plaats staat en een rondje verder komt in het bekertoernooi.

Voor nu op naar zondag. De dag van de topper tegen PSV. Dat is de laatste jaren best goed gegaan, dus er is alle reden voor optimisme. Vanaf de bank onvoorwaardelijk vóór Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >