Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller treedt met ‘twee keer elf’ in de voetsporen van Ziyech

Je zou verwachten dat een doelpuntenmaker pur sang speelt met nummer 9 op de rug. Zo niet Sébastian Haller. Hij speelt het liefst met nummer 11, maar Ajax is nu al zijn derde club waar hij rugnummer 22 draagt. Daar heeft hij een goede reden voor.

08 januari 2021 - 15:33
Rugnummerhallercar
Twee keer 11 en dus 22 voldoet opnieuw voor Haller. © Pro Shots

Toen Haller nog een klein Hallertje was, droeg hij het liefst rugummer 11. Bij zijn eerste profclub AJ Auxerre was dat geen enkel probleem, maar in het vervolg van zijn carrière was nummer 11 eigenlijk geen moment beschikbaar. Ook niet toen hij als huurling naar FC Utrecht trok.

Haller meldde zich in de winterstop van seizoen 2014/2015 en toen was nummer 11 al vergeven aan Tommy Oar, zoals de nieuwe Ajaxspits nog uit het blote hoofd weet. Dus wordt het 22, net als bij West Ham United en nu dus Ajax.

“Leuke vraag,” reageert Haller als Ajax Life om opheldering verzoekt. “Ik heb meerdere redenen om voor nummer 22 te kiezen. Ik wilde vroeger altijd 11, maar twee keer 11 is 22. Ook ben ik op de 22ste geboren.”

“22 is het nummer dat ik kreeg bij Utrecht, want 11 was van Oar. Toen ik naar Eintracht Frankfurt vertrok, waren 11 en 22 niet beschikbaar en speelde ik alsnog met nummer 9. Bij West Ham en nu bij Ajax was 11 niet vrij, maar 22 wel. Vandaar!”

De ‘erfenis’ van Haller bij Ajax liegt er niet om, want nummer 22 behoorde in het recente verleden toe aan Hakim Ziyech. De tovenaar deed schitterende dingen met dit nummer op de rug en speelt er niet voor niets nu bij Chelsea mee.

Om helemaal compleet te zijn, moeten we vermelden dat Carel Eiting afgelopen zomer ‘degradeerde’ naar 22, maar vanwege zijn huurperiode bij Huddersfield Town droeg hij dat Ajaxshirt nooit en kon Haller erop intekenen. En 11 zien we terug op de rug van Quincy Promes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >