Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ein-de-lijk! Ajax heeft met Haller een scorende spits uit Ivoorkust

Ajax ontwikkelt soms connecties met een land. Denen presteren bovengemiddeld goed in het shirt van Ajax. Na een lastige start gold hetzelfde voor Belgen. Dit alles kon nog niet worden gezegd van Ivorianen. Dankzij Sébastien Haller gloort er hoop. Hij scoort tenminste wel.

15 januari 2021 - 14:00
Hallersanogocar
Haller doet wat Sanogo nooit lukte: scoren voor Ajax! © Pro Shots

Voelen jullie al aan welke kant we op willen? Nou, wie weet. En anders verklappen we het gewoon. Haller is de tweede Ivoriaan in dienst van Ajax. Hij werd tijdens seizoen 2015/2016 voorafgegaan door... Yaya Sanogo! Zijn achternaam werd wel eens gekscherend verbasterd tot 'Say No Goal'.

Want nee, het verblijf van Sanogo bij Ajax werd geen groot succes. Het lukte hem verspreid over 82 minuten in dienst van Ajax, onder Frank de Boer, niet om ook maar één keer het net te laten bollen. We zagen Sanogo – momenteel clubloos op zijn 27ste – wel regelmatig op de grond liggen.

Eén van die struikelpartijen leverde het 'hoogtepunt' op van zijn Ajaxperiode. Sanogo ging onderuit in de slotfase van, toevalligerwijs, de uitwedstrijd tegen FC Twente waarna Ajax een goedkope penalty kreeg. Die goedkope penalty werd benut door Nemanja Gudelj, waarmee de inhaalrace richting 2-2 was voltooid.

Dat ene puntje had aan het einde van de rit het verschil kunnen maken, maar nee... Het liep allemaal mis tijdens De Graafschap-uit. Het doet nog steeds een beetje pijn. Voor de volledigheid: het lukte Sanogo ook bij Jong Ajax niet om een doelpuntje te maken. Maar we hadden het over een succesvollere connectie met Ivoorkust.

De entree van Haller liegt er namelijk niet om! De 22,5 miljoen euro die Ajax uittrok voor de komst van een nieuwe spits lijkt voorlopig goed besteed. De eerste anderhalve wedstrijd van Haller in het shirt van Ajax leverde al twee assists en een doelpunt op. Dat schept verwachtingen!

“Een beetje opgelucht ben ik wel na mijn eerste doelpunt, want ik ben spits en moet voor de ploeg het verschil maken,” verklaarde Haller tegenover ESPN. “Ik had nog vaker kunnen scoren en ook als elftal hadden we het beter kunnen doen. We moeten elkaar ook nog een beetje leren kennen.”

Misschien dat Haller daarom in aanloop naar Twente-uit (1-3) nog eens doornam welke voorzetten de Braziliaanse rechtsvoor graag geeft. “Het was een goede voorzet. We hebben er voor de aftrap nog eventjes over gesproken, want als teamgenoten moet je dingen afstemmen. Antony heeft kwaliteit genoeg, maar je moet elkaar wel begrijpen.”

Het was grappig dat Ajax direct meer voorzetten ging geven, zowel vanaf links als rechts. Zowel indraaiend als uitdraaiend. Haller: “Welke voorzet ik precies krijg, maakt mij niet uit. Als de bal maar voor het doel komt, dan is het vervolgens mijn taak om te scoren. Dat gaat alleen maar soepeler als de bal bij mij wordt bezorgd.”

Laten we hopen dat behalve de succesfactor ook de erelijst van Haller bij Ajax straks een stukkie voller wordt dan die van Sanogo, maar alles stap voor stap... Eerst de maand van de waarheid doorstaan!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >