Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blije Timber hoorde pas op dag van klassieker dat hij zou starten

Jurriën Timber was na afloop van de klassieker (1-0) een tevreden tiener. De negentienjarige verscheen in zijn Ajaxtenue, zonder trainingspak, in de perszaal van de Johan Cruijff Arena om zijn zegje te doen.

18 januari 2021 - 10:12
Timber 1200
Is Timber voorbij Schuurs in de pikorde? De tijd zal het snel leren. © Pro Shots

Net als uit tegen FC Twente (1-3) mocht Timber centraal achterin starten als kompaan van Daley Blind. Dit betekende automatisch dat Perr Schuurs wederom op de bank moest plaatsnemen. Het roept de vraag op of dit tijdelijk is of dat Schuurs – die bijtekende tot de zomer van 2025 – voorbij is geschoten door Timber.

Erik ten Hag wilde vooraf in zijn uitleg niet zo ver gaan en had een verklaring voor zijn keuze om voor Timber te kiezen. “Feyenoord heeft een heel beweeglijke linkerkant. Misschien zakt Ridgeciano Haps iets in. Dan is Jurriën wat beter in het doordekken en het maken van keuzes.”

Beter dan Schuurs dat dus kennelijk is, zo maken wij dan maar op uit die woorden. Timber zelf wilde zich nog niet rijk rekenen, maar hoopte natuurlijk wel op weer een basisplek.

“Of het een verrassing was dat ik mocht beginnen? Een beetje. Ik hoorde 's middags dat ik zou starten”, aldus Timber, die wijselijk niks kwijt wilde over of hij Schuurs per direct voorbij is of niet. “We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Ik ben blij dat ik mocht spelen. We gaan een goede concurrentiestrijd aan.”

De geboren Utrechter speelt sinds 2014 in de jeugdopleiding van Ajax en hij maakte op 7 maart 2020 zijn debuut voor de hoofdmacht, tijdens het uitduel met sc Heerenveen (1-3). Dat deed hij al zeer naar behoren, maar een vervolg kreeg het niet omdat corona roet in het eten gooide en de eredivisie werd stilgelegd.

De jonge verdediger tekende in september een verbeterd contract, dat nu loopt tot de zomer van 2024. Het wordt interessant om te zien hoe de strijd tussen Timber en Schuurs verder gaat. We zijn benieuwd of Timber woensdag in de beker tegen AZ ook mag beginnen of dat dan Schuurs weer de voorkeur geniet.

Timber heeft zijn eerste klassieker in elk geval achter de rug. Het was er eentje in een troosteloze ambiance, maar hopelijk maakt hij ook snel mee hoe het is in een kolkend stadion. Hoe hij terugkeek op het duel? “Na de goal raakten we de controle kwijt met het drukzetten. Ook in de tweede helft. We leverden veel strijd, maar weinig goed voetbal. Het werd een vechtwedstrijd.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >