Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Barslechte klassieker misschien wel mooiste compliment voor Ajaxsupporters

De gemiddelde Ajacied is na een klassieker ontevreden. Meestal omdat er ondanks winst niet vaak genoeg is gescoord. En nu omdat er gewoon een barslechte wedstrijd werd gespeeld, ondanks de krappe overwinning (1-0). Kunnen we dit opvatten als een compliment voor diezelfde Ajaxsupporters?

17 januari 2021 - 23:06
Fotosklassiekercar
Hier is het hoogtepunt van de middag in de maak! © De Brouwer

Het klinkt misschien een beetje gek om na een gewonnen klassieker, in een leeg stadion, te beginnen over de invloed van supporters. Maar laten we wel wezen. Klonken er vooraf vanuit het Feyenoordkamp geen geluiden dat een leeg stadion een voordeeltje was?

Hoezo, een voordeeltje? Omdat ze anders geïntimideerd zijn? Dat is gewoon een verkapt compliment aan de sfeermakers op de tribunes, want die zorgen er dus blijkbaar voor dat Feyenoord met poep in de broek richting Amsterdam komt.

Dat lege stadion bleek nog daadwerkelijk een voordeeltje voor de Rotterdammers, die na een angstig en slap begin ondervonden dat Ajax maar middelmatig voetbalde. Dat hadden volle tribunes nooit geaccepteerd. Aanwezige supporters hadden Ajax ‘gewoon’ naar voren geschreeuwd.

De spelers moesten het nu op eigen kracht doen. Het piepte en kraakte… Wij werden voor de televisie steeds wanhopiger en het elftal op het veld keek steeds smekend naar de klok. Tik toch alsjeblieft door! Nou, de race tegen de klok werd voor de verandering eens een keertje gewonnen.

Net als de klassieker. Met 1-0 dus. Laten we het allemaal maar snel vergeten en hopen dat deze drie punten ergens tegen het einde van de rit helpen om het verschil te maken. Dan is het tenminste allemaal ergens goed voor geweest.

Tijd voor foto’s, gemaakt door De Brouwer en Pro Shots.

We durven het daarna amper te vragen, maar als je klaar bent met foto’s kijken, wil je dan ook stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd? We snappen dat het een onverdiende uitverkiezing wordt voor wie dan ook, maar er is wel een klassieker gewonnen. Stemmen kan door hier te klikken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >