Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verhuur Magallán met optie tot koop voor Crotone lijkt in de maak

Hoewel Lisandro Magallán nog 'gewoon' bij Ajax onder contract staat, lijkt zijn aanwezigheid deze zomer niets meer dan een tussenstop. Zelden werd zoveel moeite gedaan voor een aankoop die zo weinig speelde. Gelukkig lijkt FC Crotone meer prijs te stellen op de presentie van de verdediger.

01 september 2020 - 21:31
magallancrotonecar
Magallán warmt zich dit keer op voor een Italiaans avontuur. © Pro Shots

Er gaan sinds dinsdagavond diverse berichten rond in Italiaanse media die voor de verandering eens betrouwbaar kunnen worden geacht. Een medische keuring staat zelfs al in de agenda. Kortom, het kan bijna niet anders of Magallán trekt van Alavés in de Primera División richting Serie A.

Crotone eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Serie B en verdiende daarmee promotie naar het hoogste niveau. De meeste nieuwelingen in de Serie A gaan zware tijden tegemoet en kunnen wel wat versterking gebruiken. Crotone hoopt die versterking met Magallán veilig te stellen.

Het is behoorlijk hip om deze zomer eerst spelers te huren en vervolgens pas definitief over te nemen. Dat kan hier ook wel eens opgaan, al is niet duidelijk of er nog verdere voorwaarden worden gesteld voordat het inlijven van de 26-jarige Magallán al dan niet definitief wordt.

De Argentijn kwam in de winterstop van 2018/2019 naar Ajax, maar groeide nimmer uit tot een vaste waarde. Sterker nog, een desastreus optreden tijdens de 6-2-oorwassing in De Kuip zorgde ervoor dat hij nimmer een succesnummer werd in de Johan Cruijff Arena. Alles bij elkaar stokte de teller al na 64 minuten in de eredivisie.

Wij kunnen ons daarom echt niet voorstellen dat de genoemde transfersom van 9 miljoen euro bij het lichten van de koopoptie klopt. Als je ziet hoeveel waarde de huidige selectie van Crotone vertegenwoordigt, bestaat het gewoon niet dat je je zulke dure transfers kunt veroorloven... Met de huidige recordtransfer van 'I Pitagorice' was dan ook amper 2 miljoen euro gemoeid.

Ook niet na een jaartje Serie A.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >