Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over Antony: ‘Scherp ventje dat dingen snel oppikt’

Het klinkt een beetje gek als je trainer stelt dat je ‘het maar moet uitzoeken in het veld’, maar dat is voor een deel precies de opdracht die Antony van trainer Erik ten Hag heeft meegekregen. In grote lijnen dan, uiteraard.

16 september 2020 - 10:45
Antony 1200
Ten Hag legt Antony vooral niet onnodig veel taken op. © Pro Shots

Recordaankoop Antony werd door Ajax met veel bombarie binnengehaald, waardoor de verwachtingen niet bepaald getemperd werden. Ten Hag probeerde dat nog wel door te stellen dat jongens uit verre landen altijd de tijd moeten krijgen om te wennen. Maar ja, ondertussen pakte Ajax Media flink uit met de komst van de Braziliaan.

Toch lijkt Antony zich ogenschijnlijk sneller aan te passen dan David Neres eerder deed. Die had echt even de tijd nodig, waar het zijn landgenoot gemakkelijker lijkt af te gaan. Misschien ook juist mede door de aanwezigheid van Neres. Ook Noussair Mazraoui liet al weten dat de 'sympathieke' nieuwe aankoop duidelijk aanwezig is, in positieve zin, ook buiten het veld.

Het is Ten Hag ook opgevallen, zo deelt hij met Voetbal International. “Antony is een heel scherp ventje, dat dingen snel oppikt. Het is een rasvoetballer, een heerlijke speler met de bal aan een touwtje. Hij heeft een actie, snelheid, maar ook een hoge mate van bereidheid in zijn spel.”

De oefenmeester deed de aankoop al vroeg uit de doeken wat zijn rol is, binnen de positie die hij vervult in het veld. “Als trainers leggen we de spelers niet onnodig veel taken op. We werken met profielen per positie. Wat wordt er verwacht bij balbezit, qua positie kiezen, opbouwen en aanvallend? Verder hoe we druk willen zetten, hoe de organisatie voorin is met het terugverdedigen. Dat soort aspecten.”

Het zijn basisafspraken, maar het hoofd van Antony wordt in zijn rol vooral niet volgepropt met taken en opdrachten. Integendeel. Ten Hag: “Dit soort spelers moet het ook in grote delen gewoon lekker zelf uitzoeken. De vrijheid voelen in het veld. Antony liet tot op heden zien een prima combinatie in zich te hebben, tussen de bereidheid en de vrijheid. Dat bedoel ik dus ook met dat hij dingen heel snel oppikt. Dat is mooi om te zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >