Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
SV Ajax

SV Ajax Ledenpanel: de podcast nader beluisterd

Een podcast, dat vinden wij best een goed idee. Daarom legden we onze SV Ajax-leden vragen voor over deze nieuwerwetse online vorm van radio maken. "Geouwehoer over voetbal blijft een van de betere dingen in het leven," gaf een Ajacied aan. Daar zijn we het mee eens!

07 september 2020 - 14:54
podcastAL1200-AI
Fijn ouwehoeren over Ajax, dat is best een goed idee! © Ajax Images

Driekwart van onze vaste achterban (leden dus) is bekend met het fenomeen podcast. Dat aandeel is veel groter bij leden tussen 18 en 24 jaar: van die groep is 98 procent bekend met het medium. En welke dan? Veelgenoemd zijn de officiële Ajax-podcast van de club, die overigens dit seizoen in het Engels te beluisteren is, de gestopte Pantelic-podcast (Freeeeeek Jansen!) en de podcast van Voetbal International. Die laatste twee bundelden met de redactie van VI de krachten voor een nieuwe serie audio-afleveringen.

Thuis of onder de douche
Logisch was het te ontdekken dat er vaak thuis geluisterd wordt, en soms ook in het openbaar vervoer of in de auto. Een respondent deed dat ‘onder de douche en tijdens het ophangen van de was’. Kan allemaal, mag allemaal. Spotify is het meest genoemde platform waarop de podcast werd afgeluisterd. We wilden natuurlijk ook weten of onze leden een SV Ajax- of Ajax Life-podcast zien zitten. Ruim de helft is voor, 7 procent vindt dat een slecht idee en 37 procent moet nog overtuigd worden en is dus neutraal.

Rauwe emotie
Bij de open vraag waarom een podcast van onze kant wel of niet een goed idee is, konden wij eigenlijk het meest met onderstaande reactie: “De podcast moet echt onderscheidend zijn. De Ajaxpodcast luister ik niet, omdat die in mijn ogen te braaf en te geregisseerd is. Ik wil juist die rauwe emotie van Arco horen als Madrid is uitgeschakeld of de reactie na de zoveelste zaadpot van een Kristensen die er helemaal niks van kan. Wat gaat de SV Ajax podcast onderscheiden? Ik ben bang dat het te braaf wordt tegenover Ajax, te weinig vanuit supporters.”

Format
Niet te braaf, onafhankelijk, vanuit supporters – maar wel met liefde voor de club – dat is hoe wij zelf denken hoe het format (sjiek woord voor aanpak) moet zijn. Natuurlijk waren we ook benieuwd welke onderwerpen volgens jullie langs moeten komen, in de 30 tot 45 minuten die als ideale tijdsduur werden genoemd. De vijf favoriete onderdelen zijn: Het laatste nieuws rondom Ajax (64%), interviews met (oud-) spelers (51%), voorbeschouwing op wedstrijden en transfergeruchten (beide 47%) plus nabeschouwing van wedstrijden (45%).

Rekordmeisters
Op de vraag over een passende naam kwamen geweldige reacties: ‘De Ajax Babbelton’, ‘Pas als je het hoort, begrijp je het’ en ‘Rekordmeisters’, om er een paar te noemen. Wij denken aan Ajax Life-podcast, simpel en bekend van wat we al in print en online doen. Houd Ajaxlife.nl en onze kanalen in de gaten om te horen of we de komende tijd echt live gaan met een podcast. Jullie inbreng is dan vooraf groots geweest, dank daarvoor!

Laat je horen!
Ook dit seizoen kunnen leden zich weer aanmelden om mee te doen aan het SV Ajax Ledenpanel. Geef je mening en help onze vereniging te verbeteren. Ga naar svajaxledenpanel.nl om je in te schrijven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >