Jong Ajax op laatste plaats na derde nederlaag op rij

Je bent geneigd naar het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie te kijken als je Jong Ajax zoekt, maar de ploeg van Mitchell van der Gaag staat toch echt helemaal onderaan met nul punten uit drie duels. Jong PSV was maandagavond met 1-2 te sterk op De Toekomst.

15 september 2020 - 09:32
Jong Ajax 12000
Brobbey kreeg kansen, maar tot scoren kwam hij niet. © Pro Shots

Nee, het gaat bij Jong Ajax niet om kampioen worden en ja, de ontwikkeling van jong talent is waar alles om draait. Maar ja, de rode lantaarn dragen is natuurlijk ook niet wat je wilt en in eigen huis verliezen van Jong PSV al evenmin.

Trainer Van der Gaag kon tegen de Eindhovenaren een beroep doen op jongens die al flink wat vlieguren maakten bij Ajax 1, want Jurgen Ekkelenkamp, Jurriën Timber en Lassina Traoré stonden aan de aftrap. De thuisploeg was beter, maar kwam toch op achterstand via een eigen treffer van Kenneth Taylor.

De middenvelder raakte een vrije trap van PSV ongelukkig met het hoofd, waardoor de bal in het net achter doelman Dominik Kotarski verdween. De Kroaat leverde tien minuten later de bal kinderlijk eenvoudig in bij de opbouw, waardoor de bezoekers eenvoudig de score konden verdubbelen.

Het goede spel was toen even helemaal weg, al wist Ekkelenkamp de spanning nog voor rust terug te brengen. Jong Ajax wist zich na rust echter niet te herpakken en liet Jong PSV een aantal keer flink gevaarlijk worden. Een rode kaart voor Justin de Haas van Jong PSV bracht de bezoekers in ondertal, maar het lukte Jong Ajax niet om ervan te profiteren.

Waren er dan helemaal geen kansen op meer? Zeker wel, maar de kansen waren niet aan Brian Brobbey en invaller Naci Ünüvar besteed, al was laatstgenoemde wel heel dichtbij door de paal te raken.

De beloften kunnen vrijdag vol aan de bak in Deventer. Dan staat het uitduel met Go Ahead Eagles op het programma.