Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Gekke tijden: zielsgelukkig met Ajax - RKC

Pling! Het scherm van mijn mobieltje licht op en ik zie een tekstballonnetje. “Zielsgelukkig dat je naar RKC-thuis mag. Het zijn gekke tijden.”

16 september 2020 - 12:35
Ajax Rkc Blog 1200
Het zijn gekke tijden. Hele gekke tijden. © De Brouwer

Het is een berichtje van Berry in de groepsapp met Ajaxzielsverwanten. De groepsapp heet ‘De Stichting’, want we kijken als Ajacieden onder elkaar door een behoorlijk wit-rood-witte bril naar ons cluppie en komen bij thuiswedstrijden steevast bij elkaar in clubhuis Vanzz, naast de Johan Cruijff Arena.

Zielsgelukkig dus met Ajax - RKC in een stadion gevuld met 13.000 supporters, terwijl er niet gezongen en gejuicht mag worden. Het zijn inderdaad gekke tijden. Dat heeft Berry werkelijk uitstekend verwoord. En toch heeft hij gelijk. Ik heb er ook zin in, al snap ik onwijs goed dat veel supporters er op deze manier niet zo veel aan vinden. En het stadion zelfs vermijden.

Er komen meer berichtjes binnen, want Ajax heeft flink zitten mailen over de loting. Na Berry laten ook René, Esther en Eric weten te zijn ingeloot voor RKC-thuis. Ondertussen open ik mijn mail en voor mij geldt precies hetzelfde. De telefoon blijft pingetjes geven, want ook Arno is er zondag bij en stelt gelijk voor een tafel te reserveren bij Vanzz.

Ondertussen appt Berry dat hij is ingeloot voor PSV-thuis, Feyenoord-thuis én de Champions League-finale die Ajax gaat halen

Ondertussen appt Berry dat hij eveneens is ingeloot voor PSV-thuis, Feyenoord-thuis én de Champions League-finale die Ajax gaat halen, terwijl een ander knorrig laat weten niet verder te zijn gekomen dan een parkeerkaart voor RKC-thuis...

In onze groep komen ook wat luitjes uit Zeeland. Daar is de mail van Ajax nog niet gearriveerd en dus zijn er lichte zorgen. “Mail naar Zeeland duurt ook langer,” lees ik in een plagerig tekstballonnetje. Humor om te lachen. Het komt allemaal goed. De rest van onze appgroep krijgt niet veel later de boodschap dat ze zijn ingeloot voor de thuisduels met Vitesse of sc Heerenveen.

Het is allemaal anders, het is allemaal minder leuk, maar het is ook roeien met de riemen die er zijn. Ik kijk net als Berry uit naar zondag. Ik wil Ajax live zien voetballen, maar heb ook vooral veel zin in de 'kroegpraat' voor én na de wedstrijd. Lekker ouwehoeren – op gepaste afstand – met je maatjes over de wedstrijd, over ons cluppie en alles wat daarbij hoort. Ik heb het gemist. Biertje erbij, prima!

Zielsgelukkig met Ajax - RKC. Het zijn inderdaad gekke tijden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >