Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

F-side verrast Van de Beek bij Arena met geïmproviseerd afscheid

Kleine Donny groeide bij Ajax uit tot grote Don. Een jong talent werd bij zijn club een grote meneer. Zijn vertrek is dan ook logisch en gegund, maar niet zonder afscheid. Tenminste, zo vond de F-side. De Ajacied werd na Nederland - Italië (0-1) getrakteerd op een mooie verrassing.

08 september 2020 - 06:34
Van De Beek 12007 1024X683
Van de Beek rijdt zijn eigen afscheid binnen! © F-side

Van de Beek begon als basisspeler aan het duel met de Italianen. In een lege Johan Cruijff Arena speelde hij zijn wedstrijd. Voorlopig echt de allerlaatste keer in het stadion waar hij zo veel meemaakte. Nu wacht Manchester United. En Old Trafford.

Het gebeurt helaas te vaak dat echte Ajacieden de club verlaten, zonder dat er nog de gelegenheid is om afscheid te nemen van de supporters. En andersom. Zeker in de huidige coronatijd zit een ereronde in de Johan Cruijff Arena er natuurlijk echt niet in.

Maar je kunt Van de Beek natuurlijk niet zomaar laten gaan, zo dachten ze bij de F-side. Dus kwamen de supporters na de interland van Oranje bij elkaar om Donny binnen de mogelijkheden uit te zwaaien. Want Van de Beek is er eentje van ons!

De 23-jarige middenvelder stuurde zijn bolide het Arenadek af richting een prachtige rode gloed. En dat was niet zomaar een rode gloed en dat wist Van de Beek ook wel. Hij herkende het tafereel van de vele fakkels natuurlijk gelijk en het “Donny van de Beek, Van de Beeeek, Doooonnnyy van de Beeeheeek” zwol aardig aan.

Het kind van de club reed zijn eigen afscheid binnen. Prachtig. Buiten de Johan Cruijff Arena kreeg Van de Beek zo alsnog het afscheid dat hem toekomt. Natuurlijk stapte hij uit zijn auto en direct was zichtbaar dat hij blij verrast was.

“Boys, bedankt dat jullie hier staan. Dat doet me echt veel, dat mogen jullie weten. Dit wordt echt gewaardeerd jongens,” sprak Van de Beek de supporters toe. “Ik hoop dat supporters snel weer welkom zijn in de stadions. Ik neem dan graag afscheid van jullie in een volle Arena.”

Ja, het liet Van de Beek allemaal niet onbewogen en dat is ook hartstikke logisch. Reden voor de supporters om hem nog een keer toe te zingen, terwijl een spandoek met ‘Donny, één van ons’ werd opgehouden. “We love you Donny, we do, we love you Donny we do, oooh, Donny we love you!”

Van de Beek had nog wel een kleine wens: “Jongens, wel die titel hier houden hè!”

Succes in Manchester, Ajacied!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >