Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit seizoen geen groepsfase voor Ajax onder 18 in Youth League

Het coronaspook houdt nog altijd huis op de Europese voetbalvelden. En daar ondervindt ook Ajax onder 18 de gevolgen van. De opzet van de Youth League wordt noodgedwongen aangepast. De groepsfase wordt geschrapt, waardoor een verliesbeurt direct einde toernooi betekent.

24 september 2020 - 17:35
Youthleagueknockoutcar
Deze zomer zat Benfica in de weg richting glorie... © Pro Shots

De Youth League is uitgegroeid tot een toernooi dat parallel aan de echte Champions League wordt gespeeld, inclusief een zijpaadje. Die opzet is middenin coronatijden helaas veel te groot. Het is niet te doen om alle jeugdselecties aan protocollen en maatregelen te onderwerpen.

De knappe koppen van de Uefa staken daarom de hoofden bij elkaar om na te denken over een goed alternatief. Dat alternatief is gevonden. Er worden 64 ploegen uitgenodigd om deel te nemen, maar de groepsfase slaan we dit keer over.

Het hele toernooi begint pas in maart 2021 – als we hopelijk ver voorbij een tweede golf zijn – en wordt één grote knockout-fase. De opzet doet een beetje denken aan aloude Europese toernooien, maar dan voor de grootste talenten van de nieuwe generatie. Diezelfde talenten leveren een potje of vier op internationaal niveau in, maar ja. Het zijn gekke tijden...

Het lukte Ajax nog niet zo lang geleden – we schrijven eind augustus – om voor het eerst de halve finales van de Youth League te bereiken, maar toen bleken de leeftijdsgenoten van Benfica net iets gehaaider (0-3) dan de ploeg van John Heitinga. De Portugezen gingen er op hun beurt in de finale af (2-3) tegen Real Madrid.

De Uefa komt trouwens nog met meer details over de nieuwe opzet van de Youth League. Zo zijn we benieuwd of er returns worden gespeeld, al neigen we vooralsnog naar 'nee'.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >