Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dest is nu officieel heel erg dichtbij transfer naar FC Barcelona

Wat zou jij doen als je kunt kiezen voor een transfer naar Bayern München of FC Barcelona? Het zijn twee interessante opties, want het zijn natuurlijk fantastische clubs. We kennen in ieder geval de voorkeur van Sergiño Dest: er is een transfer naar Barcelona in de maak.

27 september 2020 - 08:16
Destwegcar
Dest kreeg nog minuten tijdens Vitesse-thuis. Zijn laatste. © Pro Shots

We horen al een week of twee dat Dest dichtbij een overgang is. Dichtbij een akkoord, dichtbij Bayern, dichtbij Barcelona, dichtbij alles en iedereen maar toch liggen de zaken telkens net weer even iets anders. En dan kom je op het moment dat zaken langdradig en vervelend worden.

Zo werkt het nu eenmaal met transfers, maar het is fijn dat er nu tenminste nieuws is. Dest stapt spoedig in een vliegtuig dat hem naar Barcelona brengt en daarmee is hij nu officieel #destdichtbij. Die hashtag riepen we vrijdag in het leven om de verveling en sleur tegen te gaan.

Gelukkig zijn er nu ontwikkelingen en kunnen we de Dest-saga min of meer afsluiten, want als hij met zijn voeten de grond raakt in Barcelona staat er al snel een medische keuring op het programma en aansluitend zijn presentatie.

De invalbeurt van Dest namens Ajax tijdens Vitesse-thuis (2-1) was zijn 38ste en laatste optreden in het rood-witte shirt. De negentienjarige rechtsback vertrekt en Ajax staat dit toe omdat het dik 20 miljoen euro incasseert en ook nog wat bonusjes tegemoet kan zien. Of het voor de Amerikaans international de juiste beslissing is om zo vroeg te vertrekken, moet nog blijken.

Het doet ergens een beetje pijn dat er met grote onverschilligheid op het vertrek van Dest wordt gereageerd, want het is toch een kind van de club dat uitvliegt en een overstap naar Barcelona hoort eigenlijk omgeven te worden met meer grandeur, maar ja. Zo gaat het soms nu eenmaal.

Misschien heeft het ermee te maken dat Dest ondanks zijn voetbalopleiding op De Toekomst toch niet als een groot Ajacied wordt beschouwd en zijn vervanger Noussair Mazraoui de stijgende lijn weer te pakken heeft. Mazraoui voetbalt met de frisse energie die Dest vorig seizoen zo kenmerkte en op basis waarvan hij zich in de kijker speelde.

De kans is groot dat het vertrek van Dest nu Ajax het laatste zetje geeft om weer eens wat te doen op de transfermarkt. De positie van rechtsback is ondanks de aanwezigheid van onder meer Jurriën Timber niet meer volledig dubbel bezet. Erik ten Hag bevestigde zaterdagavond laat grappig genoeg dat Ajax 'targets' in het vizier heeft. Dat is al heel wat, want de laatste weken was het stil.

Of het echt komt tot zaken doen, hangt volgens de trainer van verschillende facetten af. Kortom, op naar een spannende slotweek op de transfermarkt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >