Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxhakjes dreven geërgerde RKC’ers bijna tot schoppartij

Ze hielden zich in, de spelers van RKC Waalwijk, maar bloedirritant vonden ze de gallery play van Ajax richting het einde van het duel (3-0) in de Johan Cruijff Arena. Ook trainer Fred Grim vond het allemaal niet nodig.

21 september 2020 - 09:09
Promes 1200
De RKC'ers hielden zich nog in, maar vonden Ajax bloedirritant. © Pro Shots

Ajax was zondag natuurlijk veel en veel te sterk en had met veel grotere cijfers kunnen, euhm, moeten winnen van de Waalwijkers. Dat lukte echter niet, omdat de noodzaak van het opvoeren van doelsaldo weer eens niet leek te landen.

In plaats daarvan zagen we richting het eindsignaal de nodige frivoliteiten en hakjes bij de Ajacieden. Vooral hakjes bij de sterk spelende Mohammed Kudus en ook het plagerig heen en weer tikken tussen de Ghanees en Quincy Promes viel niet lekker bij de bezoekers.

“Ik had aan het einde van de wedstrijd zin om iemand een schop te geven,” gaf Anas Tahiri dan ook ruiterlijk toe, voor de camera van Fox Sports. Hij deed het niet. “Je moet gewoon slim zijn en rustig blijven. Zo is voetbal nou eenmaal. Irritant is het sowieso, maar je moet er schijt aan hebben en gewoon verder gaan.”

Ook trainer en oud-Ajaxdoelman Grim kon er niet om lachen, al liet hij zich er niet al te uitgebreid over uit. “Het is niet aan mij om daarover iets te vinden, maar als het mijn speler (Kudus) was geweest, dan had ik dat niet goed gevonden.”

De aanwezige Ajaxsupporters in de Arena konden de trucjes op het veld wel waarderen, want heel veel meer was er ook niet per se te beleven en dus was dat beetje gallery play best aardig, al was het misschien wat misplaatst. Het was uiteindelijk nog veel beter geweest om er zakelijk en klinisch wat doelpunten bij te maken.

Dat had namelijk prima gekund en dat kan later in het seizoen zomaar eens heel handig zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >