Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax worstelt en komt als tiental toch nog boven!

Drie gespeeld, drie gewonnen en ergens bovenaan de ranglijst. Als je het zo hoort, is Ajax meer dan prima aan het nieuwe seizoen begonnen. Maar een blik op Teletekst vertelt natuurlijk niet het hele verhaal. Nooit niet. Nee, Ajax ontsnapte met tien man tegen Vitesse op ouderwetse wijze! 2-1!

27 september 2020 - 12:44
Openerfotosvitessethuiscar
Hoe los is Promes na zijn eerste doelpunt? © Pro Shots

Op een of andere manier blijkt tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen altijd een verschil tussen theorie en praktijk. De theorie levert basisplaatsen op voor Labyad (als spits) en Álvarez, vanuit een rol als verdedigende middenvelder. De praktijk leert soms iets anders.

Je zag het al een beetje aankomen, maar soms wordt theorie en praktijk ingehaald door de realiteit. Die realiteit vertelde dat Ajax na 44 minuten eens te meer een rode kaart incasseerde. Álvarez werd na een onhandige actie weggestuurd, waardoor Ajax nu zo'n tweederde van het prille seizoen een tiental was.

Ook met z'n tienen lukt het gelukkig om wedstrijden te winnen. En vergeet niet, Vitesse is echt geen slechte ploeg, hoor! Absoluut niet. De uitploeg was er zelfs tijdens elf tegen elf toe in staat om het de bewoners van de Johan Cruijff Arena moeilijk te maken en had misschien wel een (ruime) voorsprong moeten pakken.

Er bleef Ajax het één en ander bespaard, ook omdat Andre Onana misschien stiekem een magneet in zijn handschoenen verstopt leek te hebben. Het leek wel alsof het te gemakkelijk ging bij Vitesse, want Bazoers en Tannanes van deze wereld oogden een tikje te arrogant. En dat werkte tegen ze.

Af en toe wist Ajax nog een speldenprikje uit te delen. Zoals je weet, kan een speldenprikje pijn doen, zeker als Kudus en Antony met hun toverstafje zwaaien. Het inzetten van magie leverde een tweede Ajaxdoelpunt op en de nieuwe voorsprong gecombineerd met een portie strijdlust bleek genoeg voor de winst. Wat een weelde!

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots. Als je klaar bent met plaatjes kijken, willen we jullie verzoeken om te stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd! Onze verkiezing lijkt iets anders te verlopen dan die in het stadion, dus laat van je horen. Stemmen kan hier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >