Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen trapt Eredivisie Cup af met overwinning op PEC Zwolle

Na de competitie is nu ook de Eredivisie Cup voor Ajax Vrouwen van start gegaan. En met succes! De eerste ronde in de laddercompetitie werd vrijdagavond met een uitzege op PEC Zwolle afgesloten (0-2). Stefanie van der Gragt liet eens te meer zien hoe belangrijk ze voor haar team is.

26 september 2020 - 10:49
Vandergragtpec800
Van der Gragt was wederom belangrijk met een rake kopbal. © Ajax Images

Veel geluk kende Ajax Vrouwen niet in de eerste helft. PEC Zwolle had de zaakjes achterin prima voor elkaar, waardoor de ploeg van Danny Schenkel maar moeilijk door de stugge verdediging heen wist te voetballen. Daar kwam ook nog eens de blessure van Victoria Pelova bovenop, die het veld na twintig minuten moest verlaten.

Zo kon het gebeuren dat er naast een kansje voor Van der Gragt niet veel te beleven was in de eerste helft. Schenkel besloot daarom om na de thee wat verse krachten in te brengen, maar ook Nikita Tromp en Chasity Grant wisten niet echt voor spektakel te zorgen.

Gelukkig heeft Ajax Vrouwen met Van der Gragt iemand die altijd opstaat als de ploeg het lastig heeft. Tegen PEC liet de teruggekeerde verdedigster wederom zien hoe belangrijk ze is voor haar team. Met een rake kopbal maakte ze een kwartier voor tijd het verschil en tekende ze alweer voor haar derde treffer op rij.

De wedstrijd werd vlak voor tijd definitief in het slot gegooid, nadat invalster Tromp een keurige aanval wist te belonen met een doelpunt. Daarmee werd ook gelijk de eindstand op het scorebord genoteerd: 0-2.

PSV is de volgende tegenstander van Ajax Vrouwen in de Eredivisie Cup. De tweede ronde van de laddercompetitie staat 30 oktober op het programma. De Eindhovenaren komen 4 oktober ook nog op bezoek op De Toekomst, maar dan voor de topper in de reguliere competitie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >