Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vroege doelpunten zijn volgens Ten Hag geen toevalstreffers

Als iets één keer gebeurt, is het toeval. Als iets twee keer voorkomt, wordt het al minder toevallig. Als ergens drie keer sprake van ons, spot je een patroon. En als Ajax vijf keer in een paar weken binnen vijf minuten de score opent, is er volgens Erik ten Hag geen sprake van toevalstreffers.

30 augustus 2020 - 11:13
hagvroegegoalscar
De puntjes op de i zetten wordt de komende periode iets lastiger. © Pro Shots

De Ajacieden schoten ook tegen Eintracht Frankfurt (2-1) weer uit de startblokken. Je moet echt klaarzitten als Ajax aan een wedstrijd begint, want voor je het weet, heb je een hoogtepunt gemist. Dit keer was het Quincy Promes die de verdediging te snel af was en de openingstreffer maakte.

“Nee, het is volgens mij geen toeval. Het is eerder een teken van onze onvoorspelbaarheid. En ik denk dat het ook te maken heeft met onze mentale voorbereiding,” reageert Ten Hag op een vraag van Ajax Life over snelle doelpunten.

“Het team is ready op het moment dat de fluit gaat. De spelers staan er gelijk goed op, gaan direct naar voren en we staan organisatorisch ook vanaf de eerste minuut gelijk goed. Dan is dit de consequentie,” vervolgt de trainer, die tevreden is over de gehele voorbereiding.

“We zijn zeker waar we willen zijn, maar moeten toch nog wat hobbeltjes overwinnen. We hebben straks door de interlands slechts drie dagen onze selectie compleet richting Sparta-uit. Ik zie veel spelvreugde en we hebben hoge weerstand gehad van onze oefenpartners. Die clubs kunnen wij onze wil opleggen, maar de lat moet nog verder omhoog.”

Ten Hag komt eens te meer over als een perfectionist, maar dat geldt voor alle trainers. Het zou gek zijn om al tijdens de voorbereiding aan te geven dat het niet nog beter kan. Wel is het zo dat er ook tegen Eintracht veel viel te bespeuren van de zaken die de trainer zo graag wil terugzien op het veld.

“We hebben een uitermate goede wedstrijd gespeeld, tegen een ongelooflijk eerzuchtige tegenstander die er vol opging en met een goed resultaat huiswaarts wilde keren. Dit was geen vriendschappelijke wedstrijd, maar dat willen wij ook niet in deze fase. We gingen de strijd aan en hebben overtuigend gewonnen.”

“We kunnen variabel zijn. Iedere speler brengt weer iets anders. Dat maakt ons onvoorspelbaar, hoop ik althans. Daardoor kunnen we verrassen en je kunt je er moeilijk op instellen. We hebben via onze opstellingen diverse combinaties geprobeerd en vanaf nu gaan we vervolmaken.”

Hopelijk kan Ten Hag zijn opstelling en tactiek vervolmaken met een grotendeels complete selectie, want de transfermarkt is nog tot begin oktober open en vormt nu de grote onzekere factor. Er wordt bijvoorbeeld flink getrokken aan Donny van de Beek, terwijl om andere redenen ook nog niet zeker is welke rol Daley Blind precies kan vertolken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >