Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainingskamp in Oostenrijk uitgebreid met oefenpotje tegen Wolfsberger

Ajax gaat op trainingskamp naar Oostenrijk. En een trainingskamp is niet compleet zonder een oefenpotje. Of twee. Maar dan moet je wel tegenstanders hebben. Die zijn gevonden! Na Red Bull Salzburg is nu ook Wolfsberger AC aan het lijstje sparringpartners toegevoegd.

05 augustus 2020 - 14:31
wolfsbergeroefenencar
Dit zijn de prachtige tenues waarin Wolfsberger speelt. Kuch! © Wolfsberger AC

De Ajacieden oefenen eerst in eigen land tegen RKC Waalwijk en FC Utrecht. Het originele plan was dat deze wedstrijdjes prima gebruikt konden worden om de coronaprotocollen op de tribunes aan een test te onderworpen, maar dat loopt bij Ajax – RKC helaas iets anders...

Hopelijk volgen er betere berichten in aanloop naar Ajax - Utrecht, waarna de selectie van Erik ten Hag in het vliegtuig stapt voor een tripje naar Bramberg am Wildkogel. Het plan is om dinsdag 18 augustus (aftrap 18.00 uur) tegen Ajax te oefenen.

Wolfsberger - Ajax wordt gespeeld in het plaatsje Saalfelden, maar we vermoeden dat het niet zo veel zin heeft om af te reizen. Bij het oefenschema van de ploeg uit Oostenrijk staat slechts één keer tussen haakjes 'ort offen', waardoor we voor dinsdag de 18e uitgaan van 'ort geschlossen'.

Hoewel Wolfsberger niet de bekendste club is, vormt dit best een pittig meetmoment voor Ajax. De Oostenrijkers kwamen vorig seizoen uit in de Europa League en pakten vijf punten in een groep met Basaksehir, AS Roma en Borussia Mönchengladbach. Dit was niet genoeg om door te stoten.

De ploeg van trainer Ferdinand Feldhofer kon zich vervolgens concentreren op de Oostenrijkse Bundesliga, waarin het uiteindelijk als derde eindigde. Dit was voldoende om volgend seizoen opnieuw te mogen uitkomen in de Europa League.

Na het treffen met Wolfsberger wacht Ajax de 22ste ter afsluiting van het trainingskamp een oefenduel met landskampioen Red Bull Salzburg. Terug in Amsterdam is het de bedoeling om te oefenen tegen Hertha BSC, maar het lijkt alsof de Duitsers hun mond voorbij hebben gepraat en de aankondiging lieten verwijderen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >