Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Machtige pegel betekent nu begin van einde voor Ajax onder 19

Het seizoen 2019/2020 is definitief afgelopen voor Ajax. Helaas één wedstrijdje te vroeg, want het lukte Ajax onder 19 niet om de finale van de Youth Leagu te bereiken. De jongelingen waren niet opgewassen tegen de leeftijdsgenoten van Benfica, die iets gehaaider waren en met 3-0 wonnen.

22 augustus 2020 - 16:54
eindeverhaalonder19car
De talenten moesten helaas het hoofd buigen voor Benfica O19. © Pro Shots

Het was Ajax onder 19 nog nooit gelukt om de finale van de Youth League te halen, terwijl Benfica nu zijn vierde eindstrijd tegemoet gaat. En we moeten eerlijk zijn, het was verdiend. De Portugezen wisten de uitspattingen van de creatieve Amsterdamse jeugd prima te neutraliseren.

De beslissing viel pas in de 74ste minuut, na een van richting veranderde inzet. Het doelpunt kwam op naam van Umaro Embaló, al had hij er zelf weinig weet van. Hoe dan ook was doelman Calvin Raatsie kansloos, waarna iedereen wel wist hoe laat het was: tijd voor een finaleplek voor Benfica.

Het werd ook nog 3-0 via de voet van Tiago Dantas, die een penalty benutte. Zo liep Benfica tussen minuut 74 en 79 uit naar een marge van drie en kon er in feite al afgefloten worden. Die ruime marge had het ook na tien minuten al kunnen hebben, toen de ene na de andere grote kans zich voordeed om de score te openen.

Het was met recht een klein wonder dat de Ajacieden overeind bleven, want de ploeg van trainer John Heitinga kwam geen moment lekker in zijn spel en slaagde er na een kwartiertje zelfs even amper in om de bal weg te krijgen van de eigen achterlijn. Er moesten halsbrekende toeren worden uitgehaald.

Het getover achterin leidde zowaar een iets betere fase in van Ajax onder 19, maar de wil opleggen aan de Portugezen was er niet bij. Daardoor kon het gebeuren dat het een beetje onvriendelijk werd en de trainer van Benfica onder 19 deed zelfs alsof hij door Terrence Douglas omver werd gekegeld.

Douglas kreeg een gele kaart en wist op dat moment dat hij de finale moest missen, vanwege een automatisch opgelopen schorsing. Nog iets dichter op de rust zaten de overige Ajacieden plots in hetzelfde schuitje, want Tiago Araújo haalde echt verwoestend uit. Vanaf randje zestien joeg hij de bal achter Raatsie.

Ajax onder 19 boekte zijn plekje in de halve finales – ten koste van FC Midtjylland – door via Christian Rasmussen en Sontje Hansen twee kanonskogels af te vuren, maar het doorbreken van de fysieke sterke Benfica-defensie bleek helaas te veel gevraagd...

Benfica speelt in de finale tegen Red Bull Salzburg of Real Madrid.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >