Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balgevoel is voor Blind als fietsen, want dat verleer je ook niet

Daley Blind is gezegend met misschien wel de meest functionele techniek van de eredivisie. Het is een genot om te zien hoe Blind bezig is met een bal, altijd ziet waar de bal naartoe moet en de bal met een fraaie trap ook krijgt waar-ie hem hebben wil.

09 augustus 2020 - 10:24
blindbalgevoelcar
Zo'n simpele pass geeft Blind ook in coronatijd met zijn ogen dicht. © Pro Shots

Zo kon het gebeuren dat de prestaties en slimmigheid van Blind zelfs opvielen tijdens een oefenpotje tegen RKC Waalwijk. De Ajacieden wonnen met 6-1, maar gezien de spelvreugde van het eindelijk weer mogen voetballen leek dat slechts bijzaak.

Als je iets een tijdje lang niet hebt gedaan, kan het best zijn dat je weer eventjes moet inkomen. Die vlieger ging voor Blind absoluut niet op, want het leek wel alsof de centrale verdediger vorige week nog een wedstrijd had gespeeld.

De dieptepasses van linksachter naar rechtsvoor waren als vanouds, evenals het instappen en omschakelen. Om nog maar te zwijgen over de slimme balletjes waarmee Blind het zijn ploeggenoten gemakkelijker maakte.

“Het is heerlijk om weer op het veld te staan! We snakten er ook echt naar. Het was al fijn om weer te kunnen trainen. Eerst op afstand, daarna gewoon normaal. Je voelde bij iedereen de blijdschap en nu zijn we aanbeland bij het spelen van wedstrijden, op het volgende level. Competitiegevoel. Plus dat je ergens voor traint en weer naartoe leeft. Heerlijk,” deelt Blind met Ajax Life.

Maar dat even geweldige balgevoel als altijd, hoe zit het daarmee, is dat als fietsen? “Ik weet niet hoe het bij jou zit,” reageert Blind in eerste instantie nog bescheiden. Nou, wij kunnen na een tijdje stilzitten zo weer wegrijden op een fiets, maar een bal op maat afleveren over zestig meter? Mwah... “Hopelijk verleer ik zoiets niet heel snel. En als dat wel zo is, heb ik op de training genoeg tijd gehad om het goede gevoel terug te vinden. Het ging oké tegen RKC.”

Blind krijgt centraal achterin wederom een andere partner en kijkt uit naar het vormen van een nieuw centraal duo, maar laat de samenstelling volledig aan de trainer. Perr Schuurs lijkt op dit moment de voornaamste kandidaat.

“Ik doe geen zegje, die keuze is echt aan de trainer. Vorig seizoen speelde ik ook een wedstrijdje met Jurriën Timber, maar het is echt de keuze van de coach wie hij opstelt en dat kan hij ook zelf goed genoeg inschatten. We zijn pas net gestart en zien straks wel wat de toekomst brengt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >