Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax werkt toe naar seizoensstart met hopelijk 9000 supporters

Laten we hopen dat met Ajax - RKC Waaalwijk (6-1) het ergste achter de rug is. Voetballen in een compleet verlaten Johan Cruijff Arena is drie keer niks en gelukkig zijn er donderdag 'gewoon' weer supporters welkom. Edwin van der Sar hoopt nog voor de start van het seizoen te kunnen opschalen.

09 augustus 2020 - 12:01
sarrkccar
Ajax heeft gelukkig veel ruimte im de Johan Cruijff Arena. © Pro Shots

Van 0 naar 4500 en daarna van 9000 naar volle tribunes. We moeten nog maar afwachten of dat laatste ijdele hoop is of niet, maar coronacris of niet, uiteraard wordt er binnen de mogelijkheden gewerkt aan de terugkeer naar volle stadions. We zien half september wel hoe ver we zijn en kunnen komen.

We zijn het er gelukkig allemaal over eens dat een herhaling van lege tribunes geen doen is. Als het moet vanwege een nieuwe corona-uitbraak ontkom je er uiteraard niet aan, maar anders... Je kunt je zelfs afvragen: waren supporters op zaterdag echt onmogelijk als ze donderdag wel welkom zijn?

“We hebben ruim van tevoren een plan ingediend om te mogen spelen met zo'n 9000 supporters op de tribunes. De feedback vanuit de gemeente duurde iets langer, waardoor we in tijdnood kwamen met onze organisatie en moesten besluiten om voor lege tribunes te spelen,” aldus Edwin van der Sar tegenover Fox Sports.

“Daarop hebben we een nieuw plan gemaakt en op basis hiervan mogen er bij Ajax - FC Utrecht 4500 supporters naar binnen. Maar het liefst hadden we zaterdag – want met passen en meten lukt dat – al een begin gemaakt met het toewerken naar 9000 aanwezige Ajacieden op de tribunes,” vervolgt 'Sar'.

Het liefst zag Fox tot drie keer toe een uithaal van Van der Sar naar burgemeester Femke Halsema, maar de directeur liet zich er niet onder krijgen. “Ik denk dat we een goede burgemeester hebben. En ik begrijp best dat er in Amsterdam meer zaken spelen. Er staat niets in de boeken geschreven, dus je moet handelen naar de geest en hopen dat je de goede beslissingen kunt nemen.”

Van der Sar had ook een kleine update in petto over de Nederlandse deelnemer aan de Champions League, zoals aangewezen door de Uefa. Terwijl een direct startbewijs gezien de ontwikkelingen in het toernooi steeds dichterbij komt, stribbelt AZ nog een beetje tegen. “Hoe vaak wil je het horen? Nee, wij worden niet nerveus.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >