Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VVV-fans moeten kiezen tussen bijwonen thuisduel met Ajax of Feyenoord

Het nieuwe normaal, wen er maar aan... Er volgen in aanloop naar seizoen 2020/2021 vast nog veel aparte nieuwtjes, maar VVV-Venlo is de eerste en daarom is dit extra speciaal. Wat precies? Nou, dat VVV-supporters moeten kiezen tussen het bezoeken van het thuisduel met Ajax of Feyenoord.

30 juli 2020 - 15:43
vvvajaxoffeyenoordcar
Alles en iedereen weet het altijd goed te vinden tijdens VVV - Ajax. © Pro Shots

Het is de bedoeling om publiek toe te laten als de eredivisie half september eindelijk wordt hervat, maar de gevolgen van het coronavirus liegen er niet om. Voetballen voor volle tribunes is voorlopig uit den boze en dus moet er worden gezocht naar oplossingen.

VVV is een van de eerste clubs die heeft gecommuniceerd over oplossingen en zoals je vast al had kunnen raden, wordt het nog een flinke uitdaging om iedereen tevreden te stellen. De Venlose club vraagt seizoenkaarthouders om te kiezen tussen het bijwonen van Ajax-thuis (24 oktober) of Feyenoord-thuis (13 december). Dit lezen we in De Limburger.

Voor VVV staan de thuiswedstrijden tegen Ajax en Feyenoord op het programma tijdens de eerste helft van het seizoen. We kunnen er voor deze periode vrijwel zeker vanuit gaan dat tribunes amper kunnen worden gevuld en wat er vervolgens na de winterstop gebeurt, durft niemand te voorspellen.

https://twitter.com/NOSsport/status/1030867938000158720

Hoe dan ook, onderkomen De Koel heeft voorlopig een minimale capaciteit van 1063 supporters, waar het normaal 8000 toeschouwers kan herbergen. Die capaciteit van 1063 geldt wanneer iedere VVV-supporter in zijn eentje richting stadion komt, maar er kan gelukkig nog wat worden opgeschaald omdat gezinsleden wel bij elkaar in de buurt mogen komen.

VVV maakt vervolgens een indeling wanneer zijn supporters welkom zijn. Het komt in de praktijk waarschijnlijk neer op het om en om bezoeken van een thuiswedstrijd. De ene keer ben je welkom, de andere keer moet je overslaan. Klinkt op zich best logisch, maar het heeft ook zo zijn gevolgen.

Supporters van VVV moeten daarom een keuze maken tussen het bijwonen van Ajax-thuis en Feyenoord-thuis. “Je kunt één van deze twee wedstrijden bezoeken. Seizoenkaarthouders kunnen hun voorkeur invullen en dan gaan we bekijken of we ze kunnen plaatsen. Dat is geen garantie,” reageert VVV-woordvoerder Stijn Vullings.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >