Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Schenkel twee jaar langer door bij Ajax Vrouwen

Het eerste seizoen smaakt naar meer: Danny Schenkel heeft een nieuw tweejarig contract getekend als trainer van Ajax Vrouwen. Het eerste, gekortwiekte seizoen leverde tenminste een startbewijs op voor de voorronde van de Champions League en hier moet nu op verder worden gebouwd.

03 juli 2020 - 16:26
schenkelplustweecar
Ajax Vrouwen kijkt vooruit met Schenkel aan het roer. © Pro Shots

Ajax Vrouwen heeft de laatste jaren een stevige metamorfose ondergaan. Na enkele succesvolle seizoenen kozen steeds meer speelsters voor een buitenlands avontuur en dus moet er aan een nieuw elftal worden gebouwd. Dat proces is nog volop gaande.

De begeleiding is toevertrouwd aan Schenkel. Als alles goed gaat, is hij straks voor zeker drie jaar de trainer van Ajax Vrouwen. Hopelijk is de zwaarste periode al achter de rug, want er werd begin vorig seizoen na een moeilijke start veel gevraagd van de startende trainer om het op de rit te krijgen.

Dit leerproces zit nu als bagage in de rugzak van Schenkel, die met Ajax Vrouwen wederom met PSV en FC Twente de strijd aangaat om het kampioenschap. Vorig seizoen stak PSV met kop en schouders boven de rest uit, maar vanwege het coronavirus leverde dit geen zilverwaar op.

De hernieuwde strijd gaat Ajax Vrouwen onder meer aan met de van FCBarcelona teruggekeerde Stefanie van der Gragt. Desiree van Lunteren is komend seizoen echter niet beschikbaar vanwege haar zwangerschap.

Overigens heeft naast Schenkel ook de rest van de technische staf zich langer aan Ajax Vrouwen verbonden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >