Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Spelersbus Ajax met waterwerper en Onana als chauffeur?

Ajax en Oostenrijk Group tekenden in februari een 6,5-jarige overeenkomst. Het vervoersbedrijf keert terug als zogeheten ‘official supplier’ en kondigde gelijk aan de mooiste spelersbus van Nederland te gaan presenteren. Wat is daarvoor nodig? We vroegen het onze lezers.

15 juli 2020 - 13:23
spelersbus-12001

De magie van de spelersbus mag niet onderschat worden. Bij elk stadion wordt de rode veelwieler met Ajacieden opgewacht. Soms om de spelers uit te jouwen, veel vaker verzamelen voetballiefhebbers met kinderen zich om een glimp op te vangen van de Ajacieden. Het zijn altijd leuke taferelen.

“Ik durf vast te stellen dat de nieuwe Mercedes-spelersbus voor Ajax 1 die er volgend seizoen komt de mooiste van Nederland wordt. Dat past natuurlijk ook bij Ajax,” liet Rogier Staal, de grote man bij het vervoersbedrijf, na het opdrogen van de inkt trots optekenen.

Maar ja… Wat maakt een spelersbus nou de mooiste van Nederland? Wat is daarvoor nodig? Precies die vraag legden we aan onze lezers voor in onze dagelijkse Babbelbox-rubriek op socials.

Nou, dat levert een fraaie spelersbus op, hoor! Als we een aantal van de gelezen opmerkingen in de blender gooien, nog eens goed schudden na gebruik en uitserveren, dan komt de spelersbus van Ajax er als volgt uit te zien:

Een wit-rood-witte elektrische spelersbus voorzien van het oude Ajaxlogo en referenties aan Amsterdam. Andre Onana moet na het verlengen van zijn contract de buschauffeur worden, zittend op een gouden troon met naast hem een zitplek voor Galo, de Franse bulldog van Nico Tagliafico.

Onana moet de buschauffeur worden met naast hem een zitplek voor Galo, de Franse bulldog van Tagliafico

Rondom is de bus voorzien van vangnetten, voor het redden van eventueel vallende kampioensschalen. Zeker met Maarten Stekelenburg in je selectie geen overbodige luxe.

Onder de gepantserde bus zijn rupsbanden aangelegd, terwijl bovenop een geschutskoepel is gemonteerd met één van Femkes wapenwerpers. Dit uiteraard voor de altijd warme ontvangst in Rotterdam en Eindhoven. Voor lekker weer is er overigens ook een cabrio-functie, waardoor het hele dak naar achteren opgerold kan worden.

Aan de zijkant van de bus licht het logo van Chelsea op via een LED-scherm, in de hoop dat Hakim Ziyech de verkeerde bus instapt. Zodra dat is gebeurd, licht het oude Ajaxlogo weer op. Hoe dat precies in z’n werk gaat, is nog niet duidelijk, maar iemand opperde dat aan Louis van Gaal te vragen, want die schijnt verstand te hebben van spelersbussen.

Om de reistijd naar uitwedstrijden te veraangenamen komt er uiteraard een relaxte gamehoek met talloze ronkende Playstations, zodat Lisandro Martínez lekker kan Fortniten en Daley Blind stoom kan afblazen met Call of Duty. Uiteraard vanuit een jacuzzi.

Ook aan Van de Beek is gedacht, want achterin de bus hangt een dartbord

Voor andere spelers zijn kappersstoelen geïnstalleerd, zodat ze zich nog even kunnen laten ‘freshen’ voor de aftrap. Ook aan Donny van de Beek is gedacht, want achterin de bus hangt een dartbord. Voor types als Theo Janssen is ook voorzien in een uitklapbare rookruimte met een koelkast vol bier, mocht het ooit nodig zijn.

Om de Brazilianen Antony en David Neres een gevoel van thuis te geven, wordt een deel van de bus ingericht als Braziliaans strand, terwijl voorin voor liefhebbers een blinkende pokertafel is gesitueerd. Naast de grote prijzenruimte staat een Ajaxkok in een enorme keuken gezonde gerechten te prepareren voor de Ajacieden, die vanuit hun massagestoelen wachten op al dat lekkers.

Bovenstaande is slechts een bloemlezing van alle opmerkingen, maar het lijkt ons allemaal best haalbaar en vooral hartstikke reëel. We delen jullie ideeën met Ajax en Oostenrijk Group en wachten in spanning af welke plannen worden overgenomen. We gokken allemaal, maar we wachten het maar effe af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >