Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

JC Arena als 'meest veilige stadion' voorlopig thuishaven Nederlands elftal

Niet ieder nieuwtje met betrekking tot het Nederlands elftal heeft een linkje met Ajax. Maar nu is er wel iets. En het vereist misschien een beetje doordenken, maar toch. Oranje werkt zijn interlands vanuit het oogpunt van veiligheid voorlopig af in de Johan Cruijff Arena.

03 juli 2020 - 12:13
oranjeinjcarenacornacar
Hopelijk staan er straks wel iets meer Ajacieden in de basis! © Pro Shots

Als seizoen 2020/2021 straks eenmaal wordt opgestart, staan er ook de nodige interlands op het programma. Zo wordt er weer gevoetbald in het kader van de Uefa Nations League en wellicht ook nog twee oefeninterlands. Die wedstrijden vinden stuk voor stuk plaats in de JC Arena.

“In Amsterdam kunnen de extra maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus het best worden toegepast,” meldt de KNVB in een officieel schrijven. “Dit betekent dat maximaal kan worden gezorgd voor de veiligheid van zowel de teams als het publiek.”

De JC Arena herbergt meer ruimte dan andere Nederlandse stadions, zowel op als 'onder' de tribunes. Dit geeft de gelegenheid om de wedstrijden op de meest veilige manier te laten verlopen, onafhankelijk van het aantal supporters dat kan worden toegelaten.

Dit is indirect ook goed nieuws voor Ajacieden, want het stadion mag straks ook weer worden gebruikt door Ajax. En voor zowel spelers als de straks weer toegelaten supporters is het maar wat fijn om te weten dat de JC Arena dus blijkbaar het meest 'coronaveilige' stadion van Nederland is.

Laten we hopen dat er zo snel mogelijk weer supporters naar binnen kunnen. En het liefst ook zo veel mogelijk. Het goede nieuws lijkt in ieder geval alvast dat de JC Arena voorop loopt. Het kan niet anders of Ajax en Ajacieden gaan hier vroeg of laat de vruchten van plukken.

Oh ja, nog even wat aanvullende details: het Nederlands elftal speelt thuiswedstrijden tegen Polen (4 september), Italië (7 september) en Bosnië en Herzegovina (15 november).

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >