Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gedesinfecteerde ballen en geen rochels meer op het veld

De KNVB kwam donderdag met een heus coronaprotocol van dik tachtig pagina's waar clubs, spelers, staf en toeschouwers in het betaald voetbal zich de komende periode aan moeten houden.

09 juli 2020 - 15:18
Onana-12003
Andre, is deze bal al gedesinfecteerd...? © Ajax Images

In het boekwerk zijn ook hygiënische voorschriften voor de spelers opgenomen. Deze lijken behoorlijk op de regels die gelden in de buitenlandse competities, waar het voetbal wel weer werd hervat.

Dat houdt onder meer in dat lijfelijk contact tussen spelers alleen op het veld is toegestaan. Ook is kwatten op de grasmat echt uit den boze. Dat zal nog wel even wennen worden, want je ziet spelers immers te pas en te onpas rochelen op de grasmat. Mag niet!

Wedstrijdballen worden voor én tijdens de wedstrijd gedesinfecteerd en er moeten persoonlijke waterflessen worden gebruikt. Mondkapjes worden, in tegenstelling tot het buitenland, niet verplicht voor de technische staf en de wissels in de dug-out.

Dat geldt ook voor toeschouwers, want in Nederland hoeven mensen alleen een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. In augustus wordt in stadions al getest met het beperkt toelaten van publiek bij oefenduels, alles nog conform de anderhalve meter regelgeving.

Eens zien, wat lezen we verder. Oh ja, spelers en coaches worden sowieso éénmaal per week en 24 uur voor een wedstrijd getest of ze corona onder de leden hebben.

De KNVB ziet daarnaast het liefst dat de selectie en leden van de technische staf op eigen vervoer naar wedstrijden gaan, in plaats van met de spelersbus. Dit om te voorkomen dat niet iedereen op elkaar gepakt zit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >