Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Alle clubs stellen stadion aan elkaar beschikbaar 'voor het geval dat'

Er is de KNVB veel of zelfs alles aan gelegen om seizoen 2020/2021 wel uit te spelen. Het vorige seizoen werd na de Nederlandse corona-uitbraak niet meer hervat, maar zoiets is twee jaar op rij natuurlijk funest. Eén van de maatregelen is dat alle clubs hun stadion aan elkaar beschikbaar stellen.

22 juli 2020 - 08:45
clubsstellenstadionsbeschikbaarcar
Bij een regionale uitbraak kunnen wedstrijden verplaatst worden. © Pro Shots

Zoals in zoveel branches waren er ook in de voetballerij coronaprotocollen nodig om weer te mogen trainen en straks spelen. Die protocollen blijven echter van kracht, benadrukt de KNVB rondom de presentatie van het speelschema voor het nieuwe seizoen. Op die manier kan er soepel worden geschakeld, bijvoorbeeld tussen wel of geen publiek.

In aanloop naar en gedurende het seizoen worden spelers, trainers, staf en scheidsrechters continu getest. Wordt er een positief geval geconstateerd? Dan is dit niet meteen reden om een wedstrijd uit te stellen. Nee, dit gebeurt alleen als er echt iets aan de hand is.

“We gaan pas wedstrijden uitstellen als er bijvoorbeeld een volledige selectie in quarantaine moet. En niet als er één, twee of drie spelers ziek zijn,” aldus competitiemanager Jan Bluyssen namens de KNVB. Het kan natuurlijk altijd dat er iemand besmet blijkt met het coronavirus, zoals ook een tweede golf absoluut niet is uitgesloten.

Een tweede golf kan ontstaan als het weer tegen het einde van het jaar slechter wordt – we kennen ook zoiets als het reguliere griepseizoen – of als mensen zich niet goed aan de voorschriften houden. Het aantal coronagevallen loopt de laatste dagen op, als gevolg van extra vrijheden.

De kans dat heel Nederland opnieuw in lockdown moet, lijkt klein. Maar er kan regionaal uiteraard wel van alles gebeuren waardoor er niet gevoetbald kan worden. Hier hebben de clubs en KNVB alvast op ingespeeld. Alle achttien clubs in de eredivisie stellen daarom hun stadion beschikbaar als neutraal terrein.

“Als er een tweede uitbraak komt in een bepaald deel van het land, zeggen alle clubs: mijn stadion is beschikbaar zodat een wedstrijd in een andere regio kan worden gespeeld,” vervolgt Bluyssen. Indien het daadwerkelijk zo ver komt, zorgt de KNVB voor een herindeling van de betreffende wedstrijden.

Al hopen we uiteraard dat dit scenario niet in werking hoeft te worden gezet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >