Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax beloont Bogarde na promotie ook met nieuw contract

Het zijn mooie weken voor Winston Bogarde. De assistent-trainer werd onlangs nog overgeheveld naar de technische staf van het eerste elftal en heeft nu ook een contractverlenging te pakken. Bogarde bereikte een mondeling akkoord met Ajax over een langer verblijf tot de zomer van 2023.

07 juli 2020 - 11:33
Copyright-ProShots-7018929
De huidige verbintenis van Bogarde liep tot de zomer van 2021. © Pro Shots

Bogarde werd in 2017 aangesteld als assistent-trainer van Jong Ajax, waar hij eerst samenwerkte met Michael Reiziger en vervolgens met Mitchell van der Gaag. Het duo Reiziger/Bogarde wist in het seizoen 2017/2018 zelfs kampioen van de eerste divisie te worden met de beloftenploeg.

In datzelfde voetbaljaar zagen we het duo ook eventjes op de bank bij het eerste elftal. Marcel Keizer was net door Ajax op de keien gezet en de club zat tijdelijk zonder stuurman. Onder leiding van interim-trainers Reiziger en Bogarde werd er in eigen huis met 3-1 gewonnen van Willem II.

Dat was overigens niet de laatste keer dat Bogarde onderdeel uitmaakte van de technische staf van Ajax 1. Ook vorig seizoen zagen we de oud-voetballer plaatsnemen op de bank bij het eerste. Bogarde ving toen de afwezigheid van Christian Poulsen op, die uit voorzorg in quarantaine werd geplaatst.  

Bogarde heeft toen blijkbaar een goede indruk achtergelaten op Erik ten Hag, want de assistent-trainer werd vervolgens definitief overgeheveld van Jong Ajax naar de hoofdmacht. De promotie naar het eerste elftal was al een fijne binnenkomer voor Bogarde, maar Ajax beloont de oud-Ajacied volgens De Telegraaf nu ook met een nieuw contract.

De huidige verbintenis van Bogarde liep tot de zomer van 2021, maar is dus opengebroken en verlengd tot 2023. De wakkere krant schrijft overigens dat het gaat om een mondeling akkoord tussen beide partijen. Het papierwerk moet dus nog in orde worden gemaakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >