Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar pleit voor toppers en derby’s na winterstop

Het is aftellen naar september, want dan wordt de eredivisie hoogstwaarschijnlijk weer opgestart. In eerste instantie zonder publiek, maar de KNVB hoopt in januari 2021 weer toeschouwers toe te kunnen laten. Edwin van der Sar pleit er daarom voor om de topwedstrijden en derby’s pas na de winterstop af te werken.

08 juni 2020 - 09:50
Copyright-ProShots-5045776
We willen nog even niet denken aan een klassieker achter gesloten deuren... © Pro Shots

De Nederlandse voetbalbond presenteerde vrijdag het zogeheten Deltaplan aan het kabinet, waarin alle plannen voor de hervatting van de competitie worden besproken. Het voetballen met of zonder publiek is daarin een belangrijk onderdeel, want niemand weet precies hoe de coronacrisis zich ontwikkelt en wanneer het weer mogelijk is om de stadions vol te laten lopen.

De KNVB schrijft in het Deltaplan dat het in zeven fases toe wil werken naar spelen voor toeschouwers. Als de eredivisie in september weer wordt opgestart, zal dat in eerste instantie nog achter gesloten deuren zijn, maar er is goede hoop dat er in januari 2021 weer kan worden gevoetbald voor supporters.

In dat scenario zou het zomaar kunnen dat de eerste klassieker bijvoorbeeld in een lege Kuip wordt gespeeld, terwijl Ajax mag aantreden in een volle Johan Cruijff Arena. Van der Sar wil deze vorm van thuisvoordeel voorkomen en pleit er daarom voor om toppers en streekderby’s pas in de tweede helft van het seizoen af te werken, waardoor de kans groter is dat er publiek aanwezig mag zijn bij deze duels.

“De topwedstrijden wil je het liefst met publiek erbij. Dat is eerlijker en ook mooier om uit te zenden. Dan denk ik aan de duels tussen Ajax, Feyenoord en PSV, maar ook aan regionale derby's als FC Twente - Heracles en FC Groningen - sc Heerenveen,” zo stelde de algemeen directeur zondagavond in Studio Sport.

Van der Sar heeft het plan in ieder geval neergelegd in Zeist, dus nu is het aan de KNVB om een zo eerlijk mogelijke competitieplanning te maken. “We zullen met alle overheidsregels ten aanzien van het coronavirus met z’n allen naar een competitiestart moeten gaan toewerken, op een zo eerlijk mogelijke manier,” sluit Van der Sar af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >