Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden: reporter Enoh zingt over rood-witte ‘zware’ tijdens huldiging

We herinneren ons 15 mei 2011 vooral als de dag dat Ajax de magische derde ster veroverde. Siem de Jong werd de held van de wedstrijd, maar Eyong Enoh de held van de huldiging. De Kameroener dook in de rol van reporter en probeerde in zijn beste Nederlands het clublied te zingen. Dat leverde prima beeldmateriaal op!

25 juni 2020 - 12:27

Als we terugdenken aan het 30e landskampioenschap, komen er al snel fijne herinneringen naar boven. De spanning voor de wedstrijd, de doelpunten van Siem, de ontlading bij Jan Vertonghen na het laatste fluitsignaal en de schaal die Maarten Stekelenburg uit zijn handen liet kletteren, waardoor er sindsdien een flinke deuk inzit.

Maar ook 'Eyong Tarkang Enoh' eiste die dag een hoofdrol op. Weliswaar niet tijdens de wedstrijd, maar gedurende de feestvreugde achteraf. Als de middenvelder op camera wordt gevraagd of hij zijn keel al goed heeft gesmeerd voor de huldiging, begint Enoh spontaan het clublied te zingen. In zijn beste Nederlands rept de Kameroener over rood-witte ‘zware’.

Na een prima stukje muziek, kruipt Enoh in de rol van reporter. Met de microfoon in zijn hand gaat hij stuk voor stuk zijn teamgenoten af om ze te vragen naar het oh zo fijne kampioenschap. Bij derde ster-held Siem aangekomen: “Vandaag is speciaal dag voor Ajax. Wij heb de kampioenschap gewonnen. Jij heb twee doelpunt gemaakt. Hoe voel jij?”

Siem antwoordt vervolgens heel droogjes met ‘goed’, om reporter Enoh daarna door te verwijzen naar andere Ajacieden. Zo ontkomen ook Kenneth Vermeer, Vurnon Anita en Demy de Zeeuw niet aan een interview met de vrolijke Kameroener.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >