Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over vervangen Ziyech én verliezen in De Meer

Het was de beurt aan hoofdtrainer Erik ten Hag om supportersvragen te beantwoorden in het laatste magazine Ajax Life van dit seizoen. Dat leverde mooie teksten op, over spelen tegen Edgar Davids en Jari Litmanen bijvoorbeeld.

25 juni 2020 - 11:52
ten-hag-vragenvuur-1200
'De grasmat in De Meer was zó goed...' © Ajax Images

Telkens als je een goed draaiend elftal hebt, dan worden je beste spelers weggekocht. Ajax moet nu een antwoord vinden op het vertrek van Hakim Ziyech en wie weet wie er nog meer gaan. En komen.

Daarom stelde Inge Thuys (49) de trainer in ons elfde magazine de volgende vraag: “Een aantal belangrijke spelers wil graag vertrekken deze zomer. Hoeveel energie heb jij nog om weer een nieuw team op te bouwen?”

Ten Hag is dat gewend, zo blijkt uit zijn antwoord. En het tast zijn zin in de volgende uitdaging zeker niet aan. “Dat is elk jaar, Inge. Als je als trainer de motivatie niet meer hebt om die doelen te willen halen, moet je helemaal stoppen met dit vak. Als ik al niet meer gemotiveerd ben, hoe krijg ik de spelers dan gemotiveerd? Dat kan niet. Daarvoor is dit trainersvak gewoon te zwaar.”

Maar ja, lopen de tactische automatismen in het team geen flinke deuk op, nu Ziyech er niet meer is? Dat wil Cliff Poeth (31) graag van de coach weten. Ten Hag: “Natuurlijk. Hij was heel bepalend in ons aanvalsspel. We moeten opnieuw aan automatismen werken. Zoals altijd. Niemand kan Hakim opvolgen. Daar moet je ook niet naar willen zoeken. Hij heeft zulke specifieke kwaliteiten.”

“Frenkie de Jong kun je ook niet opvolgen,” gaat Ten Hag verder. “Zij zijn spelers met zo’n eigen identiteit. Daar wil je een nieuwe speler niet mee belasten. Wat we wél doen, is zoeken naar creativiteit en naar spelers die in aanvallend opzicht het verschil kunnen maken. Daarnaast heeft Ajax gelukkig een aantal spelers in de opleiding die dat op termijn ook kunnen.”

René Jansen (48) neemt Ten Hag met zijn vraag terug naar De Meer. Hij wilde weten hoe het was om als tegenstander van Ajax in het oude stadion te spelen. Ten Hag: “Ik heb in De Meer nooit gewonnen. Hoewel, met de jeugd wel eens. Het was daar lastig spelen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik daar in een fase voetbalde dat Ajax de Champions League won. Ik speelde tegen jongens als Edgar Davids en Jari Litmanen. De grasmat daar was zó goed. Als dat balletje eenmaal liep bij Ajax, dan had je als tegenstander weinig kans...”

Het hele Vragenvuur met Ten Hag lees je in magazine Ajax Life 11. Deze valt exclusief bij leden van Supportersvereniging Ajax (Ajax Life en Ajax Jonge Schare) op de deurmat. Het blad ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

https://twitter.com/ajaxlife/status/1276066402919645185

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >