Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederlandse transfermarkt verplaatst en opgeknipt in twee delen

De Fifa heeft officieel toestemming aan de KNVB gegeven om de duur en het tijdstip van de transfermarkt in Nederland aan te passen. De start van de zomerse overschrijvingsperiode wordt doorgeschoven op de kalender en bestaat dit seizoen uit twee opgeknipte delen, waarvan het eerste deel begint op 1 juli.

09 juni 2020 - 09:55
Copyright-ProShots-5734169
Er zijn behoorlijk wat transfergeruchten met Donny en Nico in de hoofdrol. © Pro Shots

Het verhaal is inmiddels wel bekend. Door de uitbraak van de coronapandemie en het verbod op evenementen tot 1 september zag de KNVB geen andere optie dan het stopzetten van het huidige eredivisieseizoen. Het opschorten van de competitie heeft nu ook gevolgen voor de Nederlandse transfermarkt.

De voetbalbond legde bij de Fifa een aanvraag neer voor het verplaatsen van de zomerse transferwindow en aan dat verzoek is nu gehoor gegeven. De KNVB wil voorkomen dat de markt in andere landen langer openblijft dan in Nederland. In veel buitenlandse landen gaat de bal namelijk weer rollen en starten de transferperiodes pas na afloop van de competitie.

Waar de overschrijvingsperiode in Nederland normaal gesproken op 9 juni zou beginnen, is dat nu dus verplaatst naar 1 juli. De markt sluit vier weken later - op 21 juli - weer voor een nog onbepaalde periode. De ingang van de resterende negen weken moeten nog worden bepaald. Deze moeten overeenkomen met de laatste negen overschrijvingsweken van de meeste Europese landen, zo lezen we op het digitale huis van Fox Sports.

“We wilden voorkomen dat de Nederlandse transferperiode gesloten zou zijn, terwijl in de landen om ons heen de overschrijvingsperiode nog open zou zijn,” zo licht een woordvoerder van de KNVB toe aan De Telegraaf. “Spelers zouden dan wel mogen vertrekken, maar Nederlandse clubs zouden dan geen nieuwe spelers meer mogen aantrekken. We hebben het voorstel voor verplaatsing en opdeling gedaan om de Nederlandse clubs te helpen en te beschermen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >