Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB-werkgroep moet ei leggen over spelregels bij nieuwe pandemie

De Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) vond donderdag 18 juni plaats op de KNVB Campus in Zeist. Het wekt geen verbazing dat de coronacrisis en de gevolgen ervan het belangrijkste onderwerp van gesprek waren. Er was dan ook genoeg te bepraten.

19 juni 2020 - 07:50
traore-12005
De afspraken moeten vooraf helder zijn bij een eventuele nieuwe pandemie in 2020/21. © De Brouwer

Dat praten gebeurde overigens zonder AZ, want de Alkmaarders besloten thuis te blijven. Nou ja, zelf weten. De bokkenpruik zit kennelijk als gegoten. Of te strak.

Hoe dan ook, de clubs gingen akkoord met de vorming van een werkgroep die nieuwe regelgeving moet opstellen in het geval er lopende het volgende seizoen wederom een corona-uitbraak zou plaatsvinden. Dat is verstandig, want een nieuwe uitbraak is zeker niet ondenkbeeldig en het is goed om nu alvast vast te leggen wat dán de spelregels zijn.

Het moet dan vooraf al helder zijn hoe reglementair met die omstandigheden wordt omgegaan. Dan zijn de spelregels vooraf voor iedereen duidelijk, mocht de hele handel weer gestaakt moeten worden. Dat voorkomt een heleboel discussies. Voor de start van seizoen 2020/2021 moet hier een ei over zijn gelegd.

Ook werd gesproken over de clubs die komend seizoen deelnemen aan groepsfases van Europese toernooien. Het is de bedoeling dat deze clubs een deel van het startgeld storten in een solidariteitsfonds. Dit geld (minimaal 4 miljoen en maximaal 8,1 miljoen) wordt dan verdeeld onder de clubs in het betaald voetbal. Naar verluidt zou Ajax een bedrag van zo’n drie miljoen euro storten.

Verder wordt het interessant om te kijken naar de voetbalshirts van volgend seizoen. Want de mogelijkheden worden tijdelijk verruimd om reclamemogelijkheden te benutten. Veel clubs hebben flinke financiële klappen geïncasseerd en krijgen zo de ruimte om meer geld met shirtsponsoring te genereren.

Het gaat dan om de maximale oppervlakte van reclame-uitingen op de mouw en een reclame-uiting boven en onder het nummer op de rug. Deze versoepeling zou uitsluitend gelden voor seizoen 2020/2021. We zijn benieuwd welke 'lapjesshirts' we gaan zien!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >