Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: houdt Frank de Boer zijn rijbewijs of niet?

Frank de Boer harkte als trainer van Ajax vier schalen op rij de Johan Cruijff Arena binnen, maar in 2011 liet hij zich door de ANWB verleiden tot het doen van een herexamen op de weg. Een klusje waar de Ajacied zijn hand niet voor omdraaide, maar houdt hij zijn rijbewijs?

07 mei 2020 - 07:46

Bekende automobilisten deden in de toenmalige webshow opnieuw rijexamen en ook kampioenenmaker Frank deed hieraan mee. We zien op bovenstaande beelden hoe de Ajaxtrainer lachend zijn rijbewijs inleverde aan de instructeur. “Aan de politie geven is erger,” aldus de Ajacied.

Nee, er was destijds duidelijk geen onrust bij Frank of hij het roze pasje weer zou terugkrijgen. “Ik verwacht dat ik wel ga slagen, eerlijk gezegd. Ik ben een snelle rijder, maar geen achterlijke rijder. Denk ik tenminste. Ik ben ooit in één keer geslaagd. Ik reed dezelfde dag met mijn broer af en we slaagden allebei.”

Voor Frank het stuur in handen kreeg, stuurde de examinator de trainer het leslokaal in voor een theorie-examen. Ook hier maakt de coach zich niet druk over. En terecht, want hij zou ruim slagen. “Toevallig moest mijn dochter laatst haar bromfietsrijbewijs halen, dus ik keek met haar mee in de boekjes,” klonk het droogjes.

Zou het op de weg ook zo goed gaan? “Wat ik belangrijk vind, is dat je twee stappen vooruitdenkt op de weg,” houdt Frank de examinator voor. “Dat was tijdens mijn voetbalcarrière ook al mijn kracht, vooruitdenken.”

Toch zien we tijdens het ritje een fietser die met een bocht om de naderende Mercedes van de Ajaxtrainer heen moest manoeuvreren. Een boze blik naar binnen volgde. En ook de examinator gaf Frank bij het finale oordeel nog een tikje op de vingers over rechts inhalen.

Maar waren die puntjes erg genoeg om het rijbewijs kwijt te raken? Haha, nou ja, kijk maar!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >