Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Terugkijktip: Ziyech gaat geen onderwerp uit de weg tijdens laatste gesprek

Een roemloos afscheid in stilte dreigde voor Hakim Ziyech. Gelukkig bedacht Ajax daar een mooie truc op, door uitgebreid met de spelmaker terug te kijken op vier bewogen seizoenen. Dus konden we donderdagavond genieten van de première van de 'Wizard of AMS'. Of terugkijken een goed idee is? Oh, jazeker!

15 mei 2020 - 07:17

Het is 7 maart als in de 68ste minuut tijdens het uitduel met sc Heerenveen (1-3) het bord met nummer 22 omhoog gaat. Ziyech gaat naar de kant, Ryan Gravenberch is zijn vervanger. Het wandelingetje richting dug-out is zijn laatste in Ajaxshirt. Alleen wist niemand dat toen nog.

Door de corona-uitbraak ging de voetbalwereld op slot en had Ziyech plots zijn laatste wedstrijd gespeeld. Chelsea is de volgende halte in het voetballeven van de technicus. Geen afscheid in een volle Johan Cruijff Arena, geen kampioensschaal en dus geen slot in stijl. Of toch wel?

Ja, toch wel. Ajax gunde de man die zo vaak weergaloos was op het veld een mooier afscheid dan eentje in stilte. De club nam Ziyech mee naar bioscoop Tuschinski om daar met hem terug te blikken op vier bewogen jaren in Amsterdam. Elk onderwerp komt aan de orde, niks blijft onbespreekbaar. 

De vele mooie momenten schieten voorbij op het grote doek, maar ook gevoelige zaken komen aan de orde. Denk aan zijn soms moeizame verstandhouding met het kritische Amsterdamse publiek en zijn eigen trotse rol, maar ook de zo trieste situatie rondom Abdelhak Nouri en de uitschakeling tegen Spurs.

Het is echter vooral terugblikken op fraaie momenten. Ziyech beschrijft Ajax als een warme club. Hij zegt nooit iets te hebben gemerkt van het beeld dat Ajax een kille club zou zijn en kan uitstekend verwoorden waarom hij dat vindt. Ondertussen schieten de mooie beelden voorbij op het scherm. Ziyech kijkt en geniet.

Emoties zijn er vanzelfsprekend ook. Zeker als vrienden en (oud-)ploeggenoten aan het woord komen. Klaas, Noussair, Zakaria, Donny, Lasse, Bertrand. Ze komen allemaal voorbij. Het slotstuk is echter voor mama Ziyech. De vrouw waarvoor haar zoon het allemaal zegt te doen. De tranen die vloeien laten je niet onberoerd.

De interviewer ziet het. "Zullen we nog maar wat mooie beelden bekijken, Hakim?"

"Graag."

En wij kijken graag mee. Het ga je goed Hakim, dank voor het vele moois.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >