Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa schort interlands op en komt met nieuwe deadlines voor clubs

Eigenlijk is er nog steeds niemand die weet hoe het verder moet met voetballen onder de paraplu van een coronacrisis. Ook de Uefa is er nog altijd niet uit. Het meest concrete besluit dat tot dusver naar buiten komt, is dan ook niet zo verrassend: de te spelen interlands zijn voorlopig uitgesteld.

01 april 2020 - 16:12
uefadingen1aprilcar
Ook wat het Nederlands elftal betreft blijft het voorlopig bij achterom kijken. © Pro Shots

Er stonden begin juni een aantal belangrijke wedstrijden op het programma, omdat nog niet alle deelnemers aan het EK 2020 bekend zijn. Het Europees kampioenschap werd eerder al uitgesteld, dus het is geen grote verrassing dat dit nu ook geldt voor de laatste kwalificatieduels.

Razvan Marin (Roemenië) en Dusan Tadic (Servië) zijn bijvoorbeeld nog in de race voor een EK-ticket, ook al moeten ze er met hun nationale ploeg een flinke omweg voor afleggen. Het lukte eerder niet om via de reguliere poulefase kwalificatie af te dwingen.

De andere maatregelen van de Uefa zijn vooral organisatorisch en bureaucratisch van aard, maar daarmee niet minder belangrijk. Nee, er wordt een poging gedaan om ruimte te creëren op de overvolle voetbalkalender voor het moment waarop seizoen 2019/2020 hervat kan worden.

Het idee is en blijft nog altijd om de nationale competities af te spelen. En ook de Europese potjes die nog op de planning staan, moeten vroeg of – zeer waarschijnlijk – laat worden gespeeld om alle contracten na te komen. Je kunt voor de finale van de Champions League dan zomaar uitkomen in augustus. Als het al zo ver komt natuurlijk. Het zegt nu vooral iets over de intenties.

Als het echt zo lang gaat duren voordat het Europees voetbal en dus ook de nationale competities zijn afgerond, kom je ook al snel in de knel met de start van seizoen 2020/2021. Daarom kondigde de Uefa ook aan dat de normaal geldende deadlines worden opgeschort. Er volgen te zijner tijd nieuwe richtlijnen voor het inschrijven van spelers en clubs.

Dan gaan we nu afwachten of en zo ja wanneer deze boodschap door de realiteit wordt achterhaald en of dingen echt voor onbepaalde tijd blijken uitgesteld of dat er zelfs afstel komt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >